Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης: Είμαι έτοιμος να γυρίσω ακόμα και αύριο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Αναστασιάδης: Είμαι έτοιμος να γυρίσω ακόμα και αύριο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα υλοποιήσει τις παραμέτρους που έθεσε ο γ.γ. του ΟΗΕ είπε ο πρόεδρος της Κύπρου
Την ετοιμότητα του να γυρίσει το συντομότερο δυνατόν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και των συνομιλιών για το Κυπριακό διατυπώνει ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα είναι έτοιμη και αυτή από την πλευρά της να υλοποιήσει τις παραμέτρους που έθεσε ο ΓΓ των ΗΕ στα θέματα Ασφάλειας, Εγγυήσεων, παρεμβατικών δικαιωμάτων και κατοχικών στρατευμάτων.
Σε γραπτή δήλωση του με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, ο κ.Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του καλούν την Τουρκία να εφαρμόσει πλήρως τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, αποσύροντας τα στρατεύματά της από την Κύπρο και τερματίζοντας όλες τις συνέπειες της εισβολής και της κατοχής.
Παράλληλα ζητείται από την Τουρκία να εγκαταλείψει τις αδιάλλακτες θέσεις και τις απαράδεκτες αξιώσεις που προέβαλε στο Κραν Μοντάνα και οδήγησε τη διαδικασία σε ναυάγιο, προκειμένου, όπως αναφέρεται, η Κύπρος να καταστεί ένα ανεξάρτητο, φυσιολογικό, ευρωπαϊκό κράτος, στο οποίο Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα απολαμβάνουν από κοινού τα οφέλη της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνδημιουργίας.
Επιπλέον, ο κ.Αναστασιάδης καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου, πέρα και μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες, σε μια ειλικρινή συνεργασία προς αντιμετώπιση της τουρκικής αδιαλλαξίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης