Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λυκούδης: Να συμμετάσχει το Ποτάμι στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς – Δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Λυκούδης: Να συμμετάσχει το Ποτάμι στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς – Δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ
Χωρίς το Ποτάμι η προσπάθεια για μια ισχυρή Κεντροαριστερά θα είναι ατελής είπε ο βουλευτής του Ποταμιού
Υπέρ της συμμετοχής του Ποταμιού στο εγχείρημα για τη συγκρότηση μιας ισχυρής και νέας Κεντροαριστεράς τάσσεται ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Λυκούδης, ο οποίος υποστηρίζει πως στο εγχείρημα αυτό δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ.Λυκούδης υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του Ποταμιού στη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, παρά τις επιφυλάξεις που έχει, αρκετές εκ των οποίων συμμερίζεται και ο ίδιος.
«Οι πάντες καταλαβαίνουν ότι είναι διαφορετική η εικόνα με το Ποτάμι και διαφορετική χωρίς αυτό.
Όταν έρθει η ώρα, η πολιτική κίνηση των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς και εγώ προσωπικά, συζητώντας με τον Σταύρο Θεοδωράκη, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας» είπε ο κ.Λυκούδης, αναφέροντας πως η νέα Κεντροαριστερά πρέπει να εμπεριέχει και τη σύγχρονη Αριστερά και το προοδευτικό Κέντρο, αλλιώς δεν μπορεί να προσβλέπει να καταστεί πλειοψηφικό πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα «απέναντι στο λαϊκισμό», τονίζοντας ότι τα δύο αυτά ρεύματα είναι συμπληρωματικά και όχι αντιθετικά.
Ο κ.Λυκούδης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της προσπάθειας ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, καθώς έχει σαφώς δηλώσει ότι δεν είναι κόμμα αυτού του ρεύματος.
«Υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι κόμμα αντισυστημικό, ανατρεπτικό, κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, όπως λέει.
Και προφανώς ένας "ρετουσαρισμένος" ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει» είπε ο κ.Λυκούδης, ο οποίος χαρακτήρισε θετική την πρόθεση του Γιώργου Καμίνη να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης