Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρές κόντρες μεταξύ των κομμάτων στα αποκαΐδια των πυρκαγιών σε ολόκληρη την Ελλάδα

Σκληρές κόντρες μεταξύ των κομμάτων στα αποκαΐδια των πυρκαγιών σε ολόκληρη  την Ελλάδα
Από πλευράς της η κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει συγχαρητήρια σε όλους όσοι παλεύουν ενάντια στα πύρινα μέτωπα
(upd) Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων έχουν προκαλέσει οι φωτιές που κατακαίουν την Ελλάδα, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστερημένη και χωρίς οργάνωση αντίδραση. 
"Τώρα προέχει απολύτως η προσπάθεια να σωθεί ό,τι περισσότερο μπορεί από το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω από όλα να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές", ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, που επισημαίνει ότι "η ώρα των απολογισμών και των καταλογισμών θα ακολουθήσει", ενώ καλεί τη Νέα Δημοκρατία να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν οι στιγμές."Αυτή την κρίσιμη ώρα, που οι πυροσβέστες αλλά και οι πολίτες δίνουν μια μεγάλη μάχη για τις φλόγες δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. 

Η ώρα των απολογισμών και των καταλογισμών θα ακολουθήσει. 
Τώρα προέχει απολύτως η προσπάθεια να σωθεί ό,τι περισσότερο μπορεί από το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω από όλα να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Γι’ αυτό δεν θα πούμε πολλά, θα καλέσουμε, για μια ακόμα φορά, τη Νέα Δημοκρατία να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν και οι στιγμές και ο θεσμικός της ρόλος. 
Αν η ίδια δεν το αντιλαμβάνεται το αντιλαμβάνονται οι πολίτες".
 
ΝΔ: Η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει τραγικά αποτελέσματα - Ας αφήσει τις θεωρίες συνωμοσίας
 
Για ανικανότητα κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία  με αφορμή τις μεγάλες πυρκαγιές, που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές. 
«Η ανικανότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα.  
Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει τριημέρου οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται. 
Οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπαιτίων» επισημαίνει η ΝΔ.
«Ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα.  
Δηλαδή ας συντονίσουν έστω και τώρα τους φορείς που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών», υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Εξάλλου με ανάρτησή του στo Twitter σε θεωρίες συνωμοσίας αναφέρεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
«Αποφασιστική και συντονισμένη δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας. 
Να σωθούν οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. 
Αυτή είναι η ευθύνη του υπουργού (Τόσκα)» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Κικίλιας: Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά της Κυβέρνησης δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας

Δήλωση με την οποία κατηγορεί ευθέως την Κυβέρνηση ως προς την ικανότητα και την οργάνωση της τις τελευταίες κρίσιμες ώρες, με τη χώρα να πλήττεται από την πύρινη λαίλαπα, εξέδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Μετά τον αρμόδιο, κατ' ευφημισμόν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής καταγγέλλει με δηλώσεις του οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα.
Επαναλαμβάνουμε: Όποιος έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών, οφείλει τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές.
Αλλιώς, ας κοιτάξουν στην Κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά τους.
Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας.
Αποτελεί πράξη μικρότητας, την ώρα που καίγονται σπίτια και καταστρέφονται περιουσίες συμπολιτών μας, κάποιοι να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».


Κοντονής: Η ηγεσία της ΝΔ ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης

«Η ηγεσία της Ν.Δ. ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης» απαντά στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, επιμένοντας πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα.
«Αν η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κατανοήσει ότι οι πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται συγχρόνως με πολλές εστίες, όχι απλά σε έναν νομό, αλλά σε μία κοινότητα, συνιστούν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, όταν δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι όταν σε έναν νομό υποχωρεί ένα μέτωπο πυρκαγιάς και την ίδια στιγμή εκδηλώνονται δύο ή και περισσότερα τα οποία οδηγούν σε διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που μάχονται εδώ και πολλές μέρες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ηγεσία της Ν. Δ. ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κοντονής και καταλήγει:
«Και τα δύο είναι σε κάθε περίπτωση επικίνδυνα».

Κουίκ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν βλέπει τίποτα το παράξενο στις φωτιές που ξέσπασαν σε 91 μέτωπα μέσα σε δύο 24ωρα

«Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν βλέπει τίποτα το παράξενο στις φωτιές που ξέσπασαν σε 91 μέτωπα μέσα σε δύο 24ωρα», ισχυρίζεται ο υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί με τις πυρκαγιές σε διάφορα μέρη στη χώρα.
«Προφανώς για τον ίδιο και τους συντάκτες των ανακοινώσεών του, ότι συμβαίνει αυτές τις δύο μέρες δεν εμπεριέχει την παραμικρή υποψία εμπρησμών, σε πολλές από τις περιπτώσεις» συνεχίζει ο κ. Κουίκ.
Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επειδή επιτίθεται στην κυβέρνηση με τη γνωστή εμπάθεια, αμετροέπεια και έλλειψη μνημονικού, μήπως θα μπορούσε να θυμηθεί ο ίδιος τι είχε πει το 2007 στις μεγάλες φωτιές, ο τότε αρμόδιος υπουργός Βύρωνας Πολύδωρας, για ασύμμετρες απειλές και όχι μόνο;
Τότε δεν θυμάμαι αντίδραση του κ. Μητσοτάκη και των συν αυτώ», προσθέτει.
Επίσης, ο κ. Κουίκ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στο ερώτημα:
«Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες το 2007, τελικά κατηγορεί ως ανίκανη την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι, κάηκαν ολόκληρα χωριά, κάηκαν τεράστιες δασικές εκτάσεις και κάηκε η ζωική περιουσία χιλιάδων κτηνοτρόφων;
«Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντησή του στο συγκεκριμένο τελευταίο ερώτημα», επισημαίνει.

ΠΑΣΟΚ: Τραγικός ο Τόσκας, αναζητείται η Δούρου – Στοιχίζει ακριβά η ανικανότητα της κυβέρνησης
 
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται και αντιμετωπίζει τα πύρινα μέτωπα εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα για ανικανότητα αλλά και για μη επίσημη ενημέρωση από την εξέλιξη των πυρκαγιών.
«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ανικανότητα και η αδυναμία της κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά. 
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της για την μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική.
Ο συντονισμός ανύπαρκτος, μεγάλες οι ελλείψεις στα μέσα κατάσβεσης και οι αρμόδιοι ουσιαστικά εξαφανισμένοι.
Ο τραγικός κ. Τόσκας αγωνίζεται ως νέος Κλουζώ, να ανακαλύψει συνωμότες και συμμορίες. 
Η περιφερειάρχης κα. Δούρου αναζητείται. 
Η ενημέρωση γίνεται μόνο από τα κανάλια, μια και οι υπεύθυνοι σιωπούν.
Και ακόμη χειρότερα ο κ. Τσίπρας δίνει εντολές κινητοποίησης με πολύωρη καθυστέρηση μέσω tweet (!), με μοναδικό στόχο να απαλλαγεί από τις ευθύνες.
Ανικανότητα μαζί με ανευθυνότητα και ολιγωρία, που οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και αφήνουν απροστάτευτους τους πολίτες.
Ευτυχώς ο ηρωισμός των πυροσβεστών και των εθελοντών διασώζει ό,τι είναι δυνατόν.
Έστω και τώρα, οι της Κυβέρνησης ας ασχοληθούν σοβαρά με την αντιμετώπιση της καταστροφής. 
Και ας μη διανοηθεί κανείς να επικαλεστεί πάλι τον «στρατηγό άνεμο» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.
 
Ποτάμι: Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση, ανύπαρκτος υπουργός ο Τόσκας
 
Επίθεση στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την χώρα εξαπέλυσε το Ποτάμι, κατηγορώντας την ότι δεν έχει σχέδιο.
«Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με "υπουργό" τον ανύπαρκτο κ. Τόσκα, άφησε τα πράγματα στην τύχη», αναφέρει το Ποτάμι, υπενθυμίζοντας  ότι από τις  22 Μαΐου ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. 
«Από τις  22 Μαΐου ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, είχε απευθύνει ερώτηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. 
Ζητούσε, επίσης, να μάθει ποιο ήταν το σχέδιο του υπουργείου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. 
Καμία σαφής απάντηση δεν δόθηκε τότε. 
Δυστυχώς η απάντηση δίνεται τώρα με τραγικό τρόπο. 
Σήμερα στην Αττική, χθες στα Κύθηρα, στη Ζάκυνθο. 
Με χιλιάδες στρέμματα δάσους καμμένα και περιουσίες πολιτών κατεστραμμένες. 
Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με "υπουργό" τον ανύπαρκτο κ.Τόσκα, άφησε τα πράγματα στην τύχη. 
Τώρα αναζητά εύκολες δικαιολογίες για την ανικανότητά της» αναφέρει στην ανακοίνωση του το Ποτάμι.
 
Χρυσή Αυγή: Συνδρομή κλιμακίου στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε Κάλαμο και Βαρνάβα Αττικής
 
Στο πλευρό των ανδρών του Ελληνικού Στρατού και του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 κλιμάκιο του Λαϊκού Συνδέσμου στις εστίες φωτιάς της Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.
«Διανεμήθηκαν τρόφιμα και φιάλες νερού, προσφορά της Χρυσής Αυγής, σε όσους δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα. 
Από τον Κάλαμο μέχρι τον Βαρνάβα έδωσαν το παρόν επί ώρες πολυμελείς ομάδες του κόμματος, παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη, του Γιάννη Καπάτσου (δημοτικού συμβούλου Κηφισιάς με την Χρυσή Αυγή), του Αντώνη Κυβρικοσαίου (υπεύθυνου πυρήνα Ωρωπού) και του Παναγιώτη Θεοδωρίδη (γραμματέα Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής).
Η Χρυσή Αυγή ήταν για μία ακόμη φορά το μοναδικό κόμμα που στήριξε έμπρακτα τον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας που δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, την ώρα που όλο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα κάνει τα μπάνια του στη Μύκονο», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
 
 
ΣΥΡΙΖΑ: Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι παλεύουν ενάντια στα πύρινα μέτωπα
 
Ανακοίνωση με την οποία δίνει συγχαρητήρια για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν άπαντες (ακόμα και εθελοντές πολίτες) για την καταπολέμηση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2017.
«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είμαστε μαζί με τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται ή επλήγησαν, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις φλόγες.
Δίπλα σ' όλους όσοι παλεύουν, με ότι μέσο διαθέτουν, ενάντια στα πύρινα μέτωπα. 
Τους άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, τους χιλιάδες εθελοντές, τους πολίτες που, κάτω από αντίξοες συνθήκες, παλεύουν να διασώσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, το φυσικό περιβάλλον.
Τους αξίζουν συγχαρητήρια», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Απάντηση στα αρνητικά σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης έδωσε σε τηλεοπτικές της δηλώσεις η η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καλώντας να υπάρξει σεβασμός στους συμπολίτες μας που έχασαν το βιός δεκαετιών.
 
Δούρου: Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις - Όταν επιχειρούμε, σιωπούμε
 
Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου όλοι «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», απηύθυνε από το Πεντελικό Όρος η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Η ίδια τόνισε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2017 (20:14) ότι στην περιφέρεια υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση "δύσκολη".
«Πολλοί δίνουν τη μάχη χωρίς τηλεοπτικό διάλογο», είπε, σημειώνοντας ότι κανείς δεν έχει φύγει από τη θέση του.
Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ καλή η συνεργασία μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Σεβαστείτε τους συμπολίτες μας που έχασαν το βιός δεκαετιώ», είπε, στο μεταξύ, η Ρ. Δούρου, σημειώνοντας «όταν επιχειρούμε, σιωπούμε».
«Σταματήστε τα δελτία τύπου, τα τιτιβίσματα, τα ποσταρίσματ», τόνισε, και μεταξύ άλλων σημείωσε:«Μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη και στη στέγαση των συμπολιτών μας που έχουν μείνει χωρίς σπίτι».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης