Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατούλης: Χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην Ανατολική Αττική - Δύσκολη η κατάσβεση των πυρκαγιών

tags :
Πατούλης: Χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην Ανατολική Αττική - Δύσκολη η κατάσβεση των πυρκαγιών
Το κράτος οφείλει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να μπαίνει ανάχωμα στην αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης
Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Αττική, όπου μαίνεται από την Κυριακή η πυρκαγιά, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος πραγματοποίησε μια μίνι περιοδεία στον Κάλαμο, το Καπανδρίτι και στο Βαρνάβα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, «η επιχείρηση κατάσβεσης είναι πολύ δύσκολη εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων». Επίσης ανέφερε, ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, «τα εναέρια μέσα κατάσβεσης τα τελευταία 24ωρα ενέτειναν την παρουσία τους, ωστόσο η παρουσία τους δεν ήταν επαρκής κατά την εκδήλωση των πυρκαγιών, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος».
Ο κ. Πατούλης, ενημερώθηκε πλήρως από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου και τον δήμαρχο Ωρωπού, Θωμά Ρούσση, για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και για την πορεία της επιχείρησης κατάσβεσης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε τη σημαντική συνδρομή και συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ κατήγγειλε ότι «για άλλη μία φορά η κρατική γραφειοκρατία εμπόδισε τη έγκαιρη πρόσληψη εργαζομένων στους Δήμους, με αντικείμενο τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα μέσα του καλοκαιριού χωρίς προσωπικό.
Το κράτος οφείλει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να μπαίνει ανάχωμα στην αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης