Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας προς πυροσβέστες: Αμέριστη η ευγνωμοσύνη μας - Αποτεφρώθηκαν περίπου 15.000 στρέμματα

Τσίπρας προς πυροσβέστες: Αμέριστη η ευγνωμοσύνη μας - Αποτεφρώθηκαν περίπου 15.000 στρέμματα
Ο πρωθυπουργός πέταξε νωρίτερα πάνω από την πυρόπληκτη περιοχή της ανατολικής Αττικής
Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και του ελληνικού λαού εξέφρασε προς τους πυροσβέστες που επιχείρησαν τα τελευταία 24ωρα στην ανατολική Αττική ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την πυρόπληκτη περιοχή και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της πυρκαγιάς.
«Θέλω να εκφράσω προς όλες τις δυνάμεις την αμέριστη ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας και του ελληνικού λαού για τη σκληρή προσπάθεια» είπε μιλώντας μέσω ασυρμάτου ο πρωθυπουργός.
«Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς βρίσκεστε εδώ για τέσσερα μερόνυχτα αλλά καταφέρατε να περιορίσετε μια μεγάλη φωτιά.
Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα.
Σας ευχαριστούμε θερμά για ότι κάνετε» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αργότερα εντός της ημέρας θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την κατάσταση από ψηλά, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως είναι «απόλυτα ελεγχόμενη», εκτιμώντας σε 15.000 στρέμματα την έκταση που κάηκε.
Όπως είπε, η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την ίδια περιοχή το 2009, που ξεκίνησε από το Σέσι και έφτασε ως το Γραμματικό, κατέκαψε 150.000 στρέμματα, ήταν δηλαδή δέκα φορές μεγαλύτερη. «Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες σήμερα, αποφύγαμε τα χειρότερα» είπε ο πρωθυπουργός, λέγοντας για άλλη μια φορά, «ένα μεγάλο ευχαριστώ» και εκφράζοντας τη «βαθιά ευγνωμοσύνη του».
Στο διάλογο με τους αρμόδιους, ο διοικητής της Πυροσβεστικής συμφώνησε με τον πρωθυπουργό ότι απαιτείται δουλειά ακόμη για την πλήρη εξάλειψη των εστιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης