Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι αξιώσεις μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι αξιώσεις μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Τα σημάδια της ναζιστικής θηριωδίας πρέπει να μην σβηστούν ποτέ υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Την θέση ότι οι αξιώσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλος, ο οποίος έδωσε το παρών στο Κομμένο της Άρτας όπου τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 317 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου 1943.
«Οι Έλληνες δεν ξεχνούμε στο διηνεκές και τη βάρβαρη σφαγή του Κομμένου, γιατί τα σημάδια της ναζιστικής θηριωδίας πρέπει να μην σβηστούν ποτέ, έτσι ώστε η συνείδησή μας να παραμείνει σ' εγρήγορση, για να μην επιτρέψουμε στο μέλλον ανάλογα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Όλοι, και ιδίως εμείς οι Έλληνες, πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό εξαρτάται από την υπεράσπιση του ανθρώπου, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Και αυτή η υπεράσπιση είναι ένας αγώνας διαρκής και ανυποχώρητος.
Δεν είναι ένας αγώνας περιστασιακός στην κυριολεξία είναι αγώνας ζωής και στάση ζωής», τόνισε ο κ.Παυλόπουλος, αναφέροντας πως είναι εθνική θέση οι αξιώσεις της χώρας έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις.
«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο Ιερής Μνήμης και μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, που είναι παντελώς ξένη σ' εμάς τους Έλληνες, εντάσσουμε και τις έναντι της Γερμανίας νόμιμες αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της γερμανικής ναζιστικής κατοχής.
Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει οι ως άνω αξιώσεις μας είναι πάντα νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Και ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Νομικός Πολιτισμός, επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο Δικαστικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου εν προκειμένω Διεθνούς Δικαίου.
Η θέση αυτή είναι, πλέον, κυριολεκτικώς εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη» είπε ο κ.Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης