Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη ΥΠΕΣ: Άμεσα μέτρα για τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Αν. Αττικής

Σύσκεψη ΥΠΕΣ: Άμεσα μέτρα για τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Αν. Αττικής
Σκουρλέτης: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αντιμετώπιση των προβλημάτων
Η εκπόνηση μελετών για τα έργα που απαιτούνται ώστε να θωρακιστούν αντιπλημμυρικά οι πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Ανατολικής Αττικής αλλά και η οριοθέτηση των καμένων περιοχών, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη σημερινή (17/8/2017) ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη.
Όπως ανακοινώθηκε, εντός μιας βδομάδας θα έχει γίνει, με τη χρήση και δορυφορικών εικόνων, η οριοθέτηση των καμένων περιοχών της Ανατολικής Αττικής.
Παράλληλα, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα έχει εκπονήσει μελέτες για τα έργα που απαιτούνται ώστε να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η πληγείσα περιοχή, με στόχος τα έργα να ξεκινήσουν, το αργότερο, αρχές Οκτώβρη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, στελέχη των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών καθώς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Κατά τη σύσκεψη, που εξειδίκευσε τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη χθεσινή (16/8) διυπουργική, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έγινε επίσης αποτύπωση της έκτασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.
Ο δήμαρχος Ωρωπού ανέφερε ότι τα ολοσχερώς καταστραφέντα οικήματα είναι έξι, διευκρινίζοντας και οι οικογένειες που διένειμαν σε αυτά ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ σύντομα θα μεταφερθούν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.
Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα καταγραφή, άλλα 15 σπίτια έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές.
Επίσης, σύμφωνα με την κ. Δούρου, συζητήθηκαν και εξετάζονται «κι εκείνες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα μας επιτρέψουν να ελαχιστοποιήσουμε την επανάληψη τέτοιου είδους φυσικών καταστροφών».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε ότι υπουργεία, περιφέρεια, δήμοι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αντιμετώπιση των προβλημάτων, να επουλωθούν οι πληγές» από την πυρκαγιά.
«Μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα και όχι οι εντυπώσεις.
Αυτή είναι δουλειά άλλων», δήλωσε, αναφερθείς εμμέσως στην κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ακόμη ότι «όλος ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί» και επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι σε σύντομο χρόνο «θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».
Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στα άμεσα μέτρα που λαμβάνονται για να αποφευχθούν καταπατήσεις, όπως η οριοθέτηση και η κήρυξη ως αναδασωτέων αυτών των περιοχών αλλά και για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών μελετών θα καταρτισθούν αμέσως και οι αντίστοιχες για την αναδάσωση των καμένων εκείνων περιοχών που δεν μπορεί να γίνει με φυσικό τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης