Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Το δίλημμα δεν είναι ισλαμοφοβία ή όχι, το δίλημμα είναι Δημοκρατία ή τρόμος

tags :
ΔΗΜΑΡ: Το δίλημμα δεν είναι ισλαμοφοβία ή όχι, το δίλημμα είναι Δημοκρατία ή τρόμος
Οι τρομοκράτες θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής στις δημοκρατικές κοινωνίες αναφέρει η ΔΗΜΑΡ
Στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη αναφέρεται η Δημοκρατική Αριστερά, επισημαίνοντας πως στόχος των τρομοκρατών δεν είναι απλά να σκοτώσουν, αλλά να αλλάξουν τον τρόπο ζωής στις δημοκρατικές φιλελεύθερες κοινωνίες.
«Η απεχθέστατη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία επιβεβαιώνει ότι το τέρας της ακραίας ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι εδώ, επικίνδυνο και αποκρουστικό. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον ισπανικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων.
Είμαστε σίγουροι όμως ότι οι Ανοικτές Κοινωνίες, όπως είναι αυτές της Ευρώπης, έχουν τη βούληση και τα μέσα να αντιμετωπίσουν αυτή την αγριότητα χωρίς να χρειάζεται να γίνουν κλειστές κοινωνίες του μίσους και της μισαλλοδοξίας.
Το μεγάλο μας όπλο είναι η εφαρμογή του νόμου, ο έλεγχος και η καταστολή όσον αφορά τις πράξεις ατόμων που απειλούν το υψηλότερο ατομικό δικαίωμα, αυτό της ανθρώπινης ζωής.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι αυτονόητη η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών ασφάλειας των πολιτών και η τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους όλων» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.
«Αυτό που θέλουν οι τρομοκράτες δεν είναι απλά να σκοτώσουν.
Είναι να αλλάξουν τον τρόπο ζωής στις δημοκρατικές φιλελεύθερες κοινωνίες.
Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί.
Η ελευθερία και η δημοκρατία θα τους νικήσουν και αυτούς, όπως νίκησαν κατά καιρούς πολλούς άλλους εχθρούς τους.
Το δίλημμα δεν είναι ισλαμοφοβία ή όχι.
Το δίλημμα είναι: Δημοκρατία με λειτουργούσες υπηρεσίες ασφάλειας, με ατομικά δικαιώματα και σεβασμό των θρησκευτικών πεποιθήσεων όλων -πλειοψηφιών και μειοψηφιών- ή τρόμος» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης