Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βασιλειάδης: Προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες διαφάνειας στον τζόγο για να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες

Βασιλειάδης: Προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες διαφάνειας στον τζόγο για να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες
"Η χώρα θα γίνει μια κανονική χώρα" τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού,  Γ. Βασιλειάδης
«Προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες διαφάνειας στον τζόγο και να ελαχιστοποιήσουμε τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υφυπουργός Αθλητισμού,  Γ. Βασιλειάδης.
Ο ίδιος, κληθείς να απαντήσει σχετικά με την οκταετή παράταση της σύμβασης της ΟΠΑΠ για την εκμετάλλευση των VLTs, σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή διακινούνται περί τα 6 δισ. ευρώ σε παράνομο τζόγο στη χώρα και υπογράμμισε ότι «ελέγχοντας τη διαδικασία δίνεις ένα ισχυρότατο χτύπημα στον παράνομο τζόγο, ενώ παράλληλα ελέγχεις σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τζόγο ο οποίος έχει μετατραπεί σε φανερό».
Εξήγησε πως «η περιβόητη επέκταση της σύμβασης ήρθε ως αποτέλεσμα της μείωσης των σημείων παιγνίου.
Για να μην γίνει η χώρα καζίνο» και πρόσθεσε «η θέση μας δεν αλλάζει.
Προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες διαφάνειας στον τζόγο για να ελαχιστοποιήσουμε τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες».
Μιλώντας για τη συνολική κυβερνητική πολιτική, ο κ. Βασιλειάδης αφού ανέφερε πως οι «θυσίες είναι πολλές, αλλά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είναι ασύγκριτα λιγότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».
Όπως είπε, «προσπαθούμε να λειτουργήσουμε έξω και πέρα από οριζόντιες λογικές, με στοχευμένες δράσεις για τη προστασία των ευπαθέστερων ομάδων των συμπολιτών μας.
Και αμέσως μόλις πετύχαμε τους δημοσιονομικούς στόχους, πάλι επιστρέψαμε κοινωνικό μέρισμα στις ομάδες αυτές».
Σημείωσε πως «η αντιπολίτευση με τα φιλικά της ΜΜΕ, τις ομάδες "αλήθειας", τους κάθε λογής μισθοφόρους, προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα και προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους δεν ορρωδούν απέναντι σε τίποτε.
Εκτελούν συμβόλαια όχι πολιτικής αλλά ηθικής εξόντωσης».
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, «βιώνουμε ίσως την κορύφωση της διαπλοκής επιχειρηματικών συμφερόντων, που ελέγχουν και ΜΜΕ, με πολιτικά κόμματα.
Ίσως στο κύκνειο άσμα τους.
Και το λέω αυτό με την πεποίθηση ότι πλέον μπαίνουν κανόνες.
Γι' αυτό φωνάζουν και κάνουν ό,τι μπορούν για να πλήξουν την κυβέρνηση. Θα χάσουν όμως.
Μπαίνουν κανόνες.
Είτε το θέλουν είτε όχι, η χώρα θα γίνει μια κανονική χώρα. Χωρίς βιλαέτια, άβατα και μονοπώλια».
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με την ΕΠΟ, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του ποδοσφαίρου με στόχο να «τελειώνουμε οριστικά με τις σκιές και τα παράκεντρα εξουσίας».
Στον σχεδιασμό αυτόν, σύμφωνα με τον υφυπουργό, «κομβικό ρόλο θα παίξει η νέα εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να έχει τη διάθεση για συγκρούσεις με κατεστημένες αντιλήψεις και δημιουργία.
Με την Πολιτεία αρωγό.
Όχι παρεμβαίνουσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης