Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε και θα γίνει και η εκκαθάρισή του

Σπίρτζης: Η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε και θα γίνει και η εκκαθάρισή του
Το επόμενο βήμα είναι να συγκροτηθεί ο φορέας ο οποίος θα διαδεχθεί τον ΟΑΣΘ το συντομότερο δυνατό
«Ό,τι και να κάνουν η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε, η περιουσία του ΟΑΣΘ ανήκει στον ελληνικό λαό και στο ελληνικό δημόσιο και θα γίνει και η εκκαθάρισή του», διαμηνύει ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο ίδιος υπογραμμίζει πως «θα αποκαλυφθούν όλα όσα γίνονταν τα 60 χρόνια στον ΟΑΣΘ, στη Θεσσαλονίκη, από ποιους γίνονταν και από ποιους είχαν την κάλυψη για να κάνουν αυτά που έκαναν»
Ο υπουργός  σημειώνει ότι «η  απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει απόλυτα την ελληνική κυβέρνηση και τον νόμο.
Απορρίπτει όλα τα αιτήματα προσωρινής διαταγής που αιτήθηκαν οι παλιοί μέτοχοι του ΟΑΣΘ».
Όπως εξηγεί, είχαν ζητήσει να μην εγγραφεί στο βιβλίο μετόχων του ΟΑΣΘ το ελληνικό δημόσιο, άτι που απορρίφθηκε, να μην διατηρηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο και η απόφαση της γενικής συνέλευσης που το όρισε, που επίσης  απορρίφθηκε, να απομακρυνθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο και να συνεχίσει τις εργασίες του το παλιό διοικητικό συμβούλιο με τον κ. Στεφανίδη «και αυτό απορρίφθηκε μετ΄ επαίνων» όπως επίσης απορρίφθηκε «μετ΄ επαίνων, το αίτημά τους να σταματήσει η διαδικασία εκκαθάρισης».
Τονίζει δε, πως «αυτό που επιχειρήθηκε, για μια ακόμη φορά, από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία -είναι το «γραφείο Τύπου» πλέον της ΝΔ- έπεσε στο κενό».
Ο κ. Σπίρτζης στέλνει το μήνυμα πως «εμείς αυτό που έχουμε δεσμευθεί στον ελληνικό λαό το ξεκινήσαμε, έχουμε σταματήσει, ήδη, τις σπατάλες σε προμήθειες».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το επόμενο βήμα είναι να συγκροτηθεί ο φορέας ο οποίος θα διαδεχθεί τον ΟΑΣΘ το συντομότερο δυνατό και «βέβαια, οι αποκαλύψεις που θα γίνονται συνέχεια για ό,τι βρίσκουμε μέσα στον ΟΑΣΘ».
Η διαδικασία της εκκαθάρισης, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη,  επί της ουσίας έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί και το μόνο που υπάρχει είναι από ποιον θα βοηθηθεί η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ για να προσδιοριστεί η αξία της περιουσίας, όπως και θα πρέπει να διερευνήσει και το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ και ο ορκωτός ελεγκτής που μπήκε, από το 2010 μέχρι σήμερα, που η περιουσία αυτή είχε μείνει στους μετόχους του ΟΑΣΘ, δεν είχε περιέλθει στο ελληνικό δημόσιο, τι χρωστάει ο ΟΑΣΘ στο ελληνικό δημόσιο.
Κληθείς να απαντήσει εάν τα στοιχεία που βρίσκουν στον ΟΑΣΘ είναι αυτά που περιμένανε ή χειρότερα, σημειώνει πως «είναι λίγο χειρότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης