Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα διαρκέσει χρόνια - Οι κυβερνήσεις να συνεργάζονται ουσιαστικά

Αβραμόπουλος: Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα διαρκέσει χρόνια - Οι κυβερνήσεις να συνεργάζονται ουσιαστικά
"Χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη μεταξύ των κυβερνήσεων", ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος
«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα διαρκέσει χρόνια, ήρθε η στιγμή οι κυβερνήσεις να αρχίσουν να συνεργάζονται ουσιαστικά με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» με θέμα το μεταναστευτικό και την απειλή της τρομοκρατίας, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.
Όπως αναφέρει «φτάνει με τους εθνικούς εγωισμούς.
 Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα διαρκέσει χρόνια, ήρθε η στιγμή οι κυβερνήσεις να αρχίσουν να συνεργάζονται ουσιαστικά με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, αν θέλουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών».
Κατά τον ίδιο, «χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη μεταξύ των κυβερνήσεων, το να μοιράζονται αποτελεσματικά τις πληροφορίες αντιπροσωπεύει ένα στοιχείο- κλειδί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Οι αστυνομικοί μας πρέπει να έχουν τις σωστές πληροφορίες, την κατάλληλη στιγμή».
Κληθείς να απαντήσει στο κατά πόσο και αν πρέπει να ταυτίζονται οι τρομοκράτες με τους μετανάστες, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι αυτό είναι «λανθασμένο».
Όπως τονίζει, «δεν αποτελεί ένδειξη σωφροσύνης να μπερδεύονται οι τρομοκράτες με τους μετανάστες.
Υπήρξαν πολύ λίγες περιπτώσεις μεταναστών που είχαν συμμετοχή στις επιθέσεις». Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει ότι «το μεγαλύτερο μέρος των τρομοκρατών μεγάλωσε στις χώρες μας, φοίτησε στα σχολεία μας.
Πρέπει να καταλάβουμε για ποιον λόγο, τώρα, μας χτυπούν και πώς να τους εντάξουμε καλύτερα».
Κληθείς να αναφέρει ιδέες και παραδείγματα αναφορικά με τους μετανάστες που έφτασαν πρόσφατα στην Ευρώπη, αλλά και για την ένταξη των μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «πρέπει να τους δείξουμε σεβασμό και να κατανοήσουμε τον πολιτισμό τους», αλλά και ότι «χρειάζονται νέες πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
Περαιτέρω, παρατήρησε ότι δεν διαπιστώνει να υπάρχει η βούληση από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ανοίξουν τα λιμάνια τους στα πλοία που σώζουν μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ γνωστοποίησε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για τη Ριζοσπαστικοποίηση, που θα βοηθήσει στο να αναπτυχθούν νέες ευρωπαϊκές πολιτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης