Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Λάθος να επανέρχεται η θεωρία των δύο άκρων όταν η Ευρώπη ζει το φάσμα της ακροδεξιάς

tags :
Ρήγας: Λάθος να επανέρχεται η θεωρία των δύο άκρων όταν η Ευρώπη ζει το φάσμα της ακροδεξιάς
Δεν υπάρχουν βρώμικες σελίδες στον κομουνισμού, υπάρχουν σελίδες με τα θετικά και τα αρνητικά τους είπε ο κ.Ρήγας
Την θέση πως είναι λάθος να επανέρχεται η θεωρία των δύο άκρων σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη ζει το φάσμα της ακροδεξιάς διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, αναφερόμενος στην απόφαση του υπ.Δικαιοσύνης να μην εκπροσωπηθεί η Ελλάδα σε συνέδριο στην Εσθονία με θέμα τα εγκλήματα των κομουνιστικών καθεστώτων.
«Υπάρχει σταθερή απόφαση Κοντονή, ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης για μη συμμετοχή σε τέτοια ανιστόρητα συνέδρια.
Δεν μπορείς να αθωώνεις τον ναζισμό με τη θεωρία των δύο άκρων.
Είναι τεράστιο ιστορικό λάθος.
Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν «βρώμικες» σελίδες στον κομμουνισμό.
Υπάρχουν σελίδες με τα θετικά και τα αρνητικά τους.
Όταν υπήρχε ο ναζισμός με τα φρικτά εγκλήματα σε όλη την Ευρώπη, εκεί στάθηκε τότε η Αριστερά, οι χώρες αυτές που είχαν αυτό το πολιτικό σύστημα, στάθηκαν απέναντι και ήταν αυτοί που τότε κατάφεραν να κρατήσουν και να ηττηθεί ο ναζισμός στην Ευρώπη.
Μόνο και μόνο ως ιστορικό γεγονός αλλά και επί της ουσίας το πώς κράτησαν την ελευθερία στην Ευρώπη και την αποφυγή του ναζισμού νομίζω είναι ακατανόητο αυτό το οποίο διαπράττεται.
Οι χώρες αυτές και οι λαοί τους άλλαξαν πολιτικό σύστημα, προφανώς μπορεί να έχουν τις δικές τους «εμμονές» και προβλήματα ή τις δικές τους ιστορικές ερμηνείες.
Αυτό δεν σημαίνει πως είναι το ίδιο πράγμα ή εν πάση περιπτώσει δεν αντιλαμβάνεται κανείς το πώς σώθηκε η Ευρώπη από το ναζισμό» είπε μιλώντας στο «Focus 103,6FM» ο κ.Ρήγας.
Κληθείς να τοποθετηθεί επί της κριτικής της ΝΔ για την απουσία του πρωθυπουργού από τις πυρκαγιές, ο κ.Ρήγας είπε πως «ο πρωθυπουργός δεν ήταν απών, συντόνιζε όλο το επιτελείο».
«Ήρθε ο ίδιος, μόλις ήταν ανάγκη, για να δώσει λύσεις για την επόμενη μέρα.
Ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που σβήνει φωτιές.
Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς ξεκινάει αυτή η ιστορία με τις φωτιές και ότι με τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας και φυσικά με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, αστυνομικών και απλών πολιτών, μπορέσαμε να σβήσουμε τις πυρκαγιές και να μην έχουμε μεγαλύτερη καταστροφή.
Ο πρωθυπουργός ήταν ο μόνος που δεν έκανε επικοινωνιακό σόου με το ζήτημα» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης