Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή και πιο σταθερή όταν έρχεται από κάτω

Δραγασάκης: Η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή και πιο σταθερή όταν έρχεται από κάτω
Επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ»
Την θέση ότι η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή και πιο σταθερή όταν έρχεται από κάτω διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο οποίος επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ», τη Μινωική ελιά του Καβουσίου Ιεράπετρας.
«Καμιά φορά μιλούμε για την ανάπτυξη σαν να είναι κάτι που προέρχεται από τα πάνω.
Οι κυβερνήσεις, οι εταιρίες, οι πολιτικές, όλα αυτά βεβαίως είναι ανάπτυξη, αλλά ιστορικά έχει φανεί ότι η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή και πιο σταθερή όταν προέρχεται από τα κάτω.
Και όταν γίνεται λόγος για ανάπτυξη από τα κάτω, υπονοείται ότι στηρίζεται στην αξιοποίηση ντόπιων πλουτοπαραγωγικών πηγών, αξιοποιούμε παραδόσεις και πολιτισμικά αγαθά που έχουμε άφθονα, όπως επίσης στηρίζεται σε θεσμούς που δημιουργούνται μέσα στην κοινωνία όπως αυτή η ΚΟΙΝΣΕΠ ή οι συνεταιρισμοί νέου τύπου, διότι έχουμε και αρνητικά παραδείγματα από το παρελθόν.
Ως κυβέρνηση εμείς αυτό που ζητούμε να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε τέτοιους θεσμούς που να μπορεί ο πολίτης να τους αξιοποιήσει ή να δημιουργούνται προγράμματα που να ενισχύουν με διάφορα κίνητρα αυτές τις προσπάθειες.
Επομένως, όλα αυτά που κάνετε, εντάσσονται σε μια ευρύτερη αντίληψη που εμείς την στηρίζουμε.
Αυτό μου επιτρέπει και εμένα ως ντόπιο, ως Γεραπετρίτη, να το κάνω με μεγαλύτερη χαρά, διότι γνωρίζω τον κόπο και την θυσία των αγροτών και όχι μόνο, σε αυτή την προσπάθεια» είπε ο κ.Δραγασάκης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Δ Καβουσίου Γιάννης Ρεμεδιάκης ξενάγησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο χώρο και του ανέλυσε διεξοδικά τις προσπάθειες των φορέων του Καβουσίου, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας, στοχεύουν στην ανάδειξη και προστασία της μινωικής ελιάς και του ιερού άλσους στο οποίο αυτή ανήκει με τους αρχαίους οικισμούς γύρω του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης