Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κούλογλου: Ο Άδωνις δίνει τη γραμμή στη ΝΔ του Μητσοτάκη – Η λογική τους είναι να πάρουν ψήφους από την Χρυσή Αυγή

Κούλογλου: Ο Άδωνις δίνει τη γραμμή στη ΝΔ του Μητσοτάκη – Η λογική τους είναι να πάρουν ψήφους από την Χρυσή Αυγή
Το πρωί της Κυριακής βγήκε ο Θέμος Αναστασιάδης με το Πρώτο Θέμα και λίγες ώρες μετά η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση για το συνέδριο στο Ταλίν είπε ο κ.Κούλογλου
Την θέση ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αυτός που δίνει τη γραμμή στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου με αφορμή την αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στο συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας της ΕΕ για τα εγκλήματα των κομουνιστικών καθεστώτων.
«Στη Βόρεια Ευρώπη και στις χώρες της Βαλτικής έχει ξεκινήσει μία διαδικασία ωραιοποίησης του ναζισμού, μέσω της ταύτισης με τον κομμουνισμό.
Στις χώρες της Βαλτικής το κάνουν και πιο ανοιχτά, κάνουν εκδηλώσεις υπέρ των ναζί κτλ.
Στην Ελλάδα, λόγω της αντιφασιστικής παράδοσης που υπάρχει και όσων τράβηξε η χώρα από το ναζισμό, αλλά και του κλίματος που διαμορφώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση και είχε ξεπεράσει τον αντικομουνισμό - γιατί καταλάβαμε ότι οδήγησε τελικά στη δικτατορία  ήταν αλλιώς», είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Κούλογλου.
«Όπως φαίνεται η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να ωραιοποιήσουν και αυτοί το ναζισμό κάνοντας την ίδια τελείως ανιστόρητη εξίσωση.
Μέχρι και λίγα χρόνια πριν, ακόμη και η ΝΔ ήταν σε τελείως άλλο κλίμα.
ΜΆλιστα είχε αποστασιοποιηθεί παλαιότερα και στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης από τις προσπάθειες να γίνει η ταύτιση ναζισμού-κομμουνισμού.
Αλλά τελικά, με τον κ. Μητσοτάκη, όπου ο Άδωνις στην πραγματικότητα δίνει τη γραμμή, αυτά έχουν ξεπεραστεί» είπε ο κ.Κούλογλου, ο οποίος ανέφερε ότι το σήμα της επίθεσης με αφορμή το συνέδριο του Ταλίν έδωσε πρώτος ο Θέμος Αναστασιάδης με το Πρώτο Θέμα
«Το σχήμα λειτούργησε ως εξής:
Την Κυριακή το πρωί βγήκε ο Θ.Αναστασιάδης στο Πρώτο Θέμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πάει στο συνέδριο του Ταλίν στην Εσθονία.
Μετά από μερικές ώρες η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση.
Το κακό είναι ότι βλέπει κανείς, πέρα από τον κ. Μητσοτάκη που άγεται και φέρεται καθαρά από Βορίδη και Γεωργιάδη - πάει η Νέα Δημοκρατία, υπάρχει Νέα Αδωνιάδα- ότι προσχώρησαν σε αυτή τη λογική και στελέχη όπως η Μαριέττα Γιαννάκου, που δεν ήταν στην ίδια κατεύθυνση παλαιότερα και κρατούσαν μία πιο δημοκρατική στάση» υπογράμμισε ο κ.Κούλογλου, τονίζοντας ότι «πριν μερικούς μήνες, ο Μητσοτάκης έκανε και άνοιγμα στο ΚΚΕ, κάλεσε τον κ. Κουτσούμπα για να του δώσει τα αρχεία του πατέρα του, για το γεγονός ότι συνέβαλε στην αποτροπή του Εμφυλίου στην Κρήτη».
«Δεν ξέρω ακριβώς από πού σκέφτεται η Νέα Δημοκρατία να αλιεύσει ψήφους.
Μάλλον από τη Χρυσή Αυγή.
Η λογική τους είναι να πάρουν κάποιες ψήφους από τη Χρυσή Αυγή, αν ξέρουν πια τι κάνουν» είπε ο κ.Κούλογλου.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης