Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Να υπάρξει ταχεία πρόοδος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Χρυσόγονος: Να υπάρξει ταχεία πρόοδος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Μεγάλη τρικυμία μέσα σε φλιτζάνι με νερό η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τον κομουνισμό είπε ο κ.Χρυσόγονος
Την θέση ότι η κυβέρνηση πρέπει να ρίξει το βάρος της στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλη τρικυμία σε φλιτζάνι με νερό την αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον κομουνισμό.
«Ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΔΕΘ είχε δεσμευτεί ότι θα βρει έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως από τη φοροδιαφυγή.
Πρέπει να υπάρξει ταχεία πρόοδος στο θέμα αυτό.
Έχει απορροφηθεί ενδεχομένως η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και θα έπρεπε να ασχοληθεί και με αυτά τα καίρια θέματα για να εξορθολογιστεί η λειτουργία των δημόσιων οικονομικών» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χρυσόγονος.
Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη ΝΔ με αφορμή τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στο συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας της ΕΕ για τα εγκλήματα των κομουνιστικών καθεστώτων, ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε ότι η χώρα έχει σοβαρότερα προβλήματα.
Πάντως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει αναλογία στην ιμπεριαλιστική συμπεριφορά του Στάλιν με τη σημερινή συμπεριφορά της Άγκυρας.
«Η Εσθονία πράγματι είχε υποστεί εισβολή του Ερυθρού Στρατού το 1940, όχι στο όνομα μιας κομουνιστικής ιδεολογίας, αλλά προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων μια γεωπολιτικής δύναμης με ιμπεριαλιστικά κίνητρα στη λογική του ζωτικού χώρου.
Ανάλογη λογική επιβιώνει και σήμερα στο πλαίσιο του τουρκικού επεκτατισμού.
Η Ρωσία καλώς ή κακώς έχει διαφορές με την Εσθονία, όπως αναφέρει ρωσικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της και τις αναχαιτίσεις κάνουν γερμανικά αεροσκάφη.
Στην Ελλάδα εμείς πληρώνουμε καύσιμα για το Αιγαίο.
Πρέπει να υπάρξει κοινή εγγύηση των συνόρων από την ΕΕ» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος προσθέτοντας: «η ουσία είναι ότι ο κομουνισμός δεν μπορεί να εξισώνεται με τον σταλινισμό, ο οποίος είναι μια από τις ιστορικά υπαρκτές εκδοχές του κομμουνισμού, υπάρχουν κι άλλες».
Ερωτηθείς για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να μην παραστεί στο συνέδριο ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε ότι «ο κάθε άνθρωπος έχει την άποψη του» διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει όλα τα στοιχεία για να αναφέρει τι θα έκανε στη θέση του κ. Κοντονή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης