Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα – Να υπάρξει συνεννόηση με τη ΝΔ

Κουρουμπλής: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα – Να υπάρξει συνεννόηση με τη ΝΔ
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει πια υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας
Την θέση πως αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι πολιτική σταθερότητα διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος υποστήριξε πως αυτό το διασφαλίζει η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κουρουμπλής υπογράμμισε πως η χώρα έχει δυνατότητες και ευκαιρίες, επισημαίνοντας πως είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα δεδομένων και των όσων συμβαίνουν στην ευρύτερη περίμετρο της Ελλάδας.
Με αφορμή τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ με τελευταία το συνέδριο στην Εσθονία, ο κ.Κουρουμπλής υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευση σε κάποια κορυφαία ζητήματα που αφορούν την χώρα.
«Ακούστηκαν πράγματα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Δεν μπορούν να εξισωθούν τα εγκλήματα του ναζισμού με αυτά του κομουνισμού.
Δεν μπορεί να είμαστε ανιστόρητοι, και να τα εξισώνουμε» είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος αναφερόμενος στις παλιότερες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, είπε ότι δεν υπάρχει πια το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Ερωτηθείς για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, ο κ.Κουρουμπλής υπογράμμισε πως αυτό που πρέπει να αποσαφηνιστεί από το νέο πολιτικό φορέα είναι τι σκέφτονται να πράξουν την επόμενη ημέρα των εκλογών όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες.
«Θα πάνε με τη ΝΔ;
Είναι μια παρά φύσιν επιλογή, εκτός και εάν μιλάμε για ένα κόμμα του Κέντρου.
Εάν όμως θέλει να λέγεται Κεντροαριστερά, δεν μπορεί να κοιτά και Αριστερά και Δεξιά.
Πρέπει να μας πουν, θα συμπλεύσουν με τον κ.Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος υπογράμμισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη ή όπως εν τέλει θα ονομαστεί ο νέος φορέας, «θα πρέπει να βρει έναν τρόπο συνεργασίας και σύμπλευσης με τις δυνάμεις που συμπορεύονται με το ΣΥΡΙΖΑ».
Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ.Κουρουμπλής υποστήριξε ότι αν και η ιδεολογία τους είναι τελείως διαφορετική από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εμπόδισαν σε τίποτα το ΣΥΡΙΖΑ να ξεδιπλώσει τον προγραμματικό του λόγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης