Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Η οικονομία πάει καλύτερα – Το ζητούμενο είναι πότε η βελτίωση θα περάσει στην καθημερινότητα

Κύρτσος: Η οικονομία πάει καλύτερα – Το ζητούμενο είναι πότε η βελτίωση θα περάσει στην καθημερινότητα
Σημαντικότερη η γ’ αξιολόγηση, περιλαμβάνει αξιολόγηση στο Δημόσιο και ιδιωτικοποιήσεις είπε ο κ.Κύρτσος
Την εκτίμηση πως η πορεία της ελληνικής οικονομίας «σαν εικόνα πηγαίνει καλύτερα» διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος τόνισε ότι το ερώτημα ωστόσο είναι πότε αυτή η βελτίωση θα φανεί και θα περάσει στην καθημερινότητα των πολιτών.
«Το μεγάλο ζητούμενο είναι το πότε θα περάσει αυτή η βελτίωση στην καθημερινότητα του πολίτη.
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές με ένα επιτόκιο 4,6-4,9% για το πενταετές ομόλογο, αλλά την ίδια περίοδο, το πενταετές ομόλογο της Πορτογαλίας είναι στο 1,2%, της Κύπρου στο 1,7% και της Ιρλανδίας, που είναι η μεγάλη έκπληξη, η μεγάλη επιτυχία, είναι οριακά αρνητικό» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κύρτσος, ο οποίος υποστήριξε πως υπάρχει φοβερή αυτοπεποίθηση σε επίπεδο Ευρωζώνης.
«Είναι στον πέμπτο χρόνο οικονομικής ανάπτυξης, έχει απορροφηθεί πλήρως η ανεργία που δημιουργήθηκε το 2008 ως συνέπεια της κρίσης.
Υπάρχει μια αισιοδοξία για τα αποτελέσματα και την προοπτική της ευρωζώνης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα» υπογράμμισε ο κ.Κύρτσος,  ο οποίος χαρακτήρισε την «ιταλική αστάθεια» ως το μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης.
«Αν κάτι πάει στραβά στην Ιταλία, η καλή εικόνα της Ευρωζώνης μπορεί να πάει χαμένη γιατί η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της ευρωζώνης και έχει τεράστια σημασία η πορεία που θα ακολουθήσει» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος χαρακτήρισε πιο σημαντική την γ’ αξιολόγηση από τη β’ αξιολόγηση.
«Μπορεί να μην υπάρχουν ανάγκες χρηματοδότησης αλλά τα θέματα είναι ίσως σημαντικότερα από τη 2η καθώς έχουν σχέση με την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση που δεν προχωράει, έχουν σχέση με μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν σχέση με τα εργασιακά που η κυβέρνηση, στο αριστερό της ακροατήριο δηλώνει ότι θα ενισχύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά όταν συνεννοείται με τους πιστωτές αναλαμβάνει δεσμεύσεις σε βάρος αυτών» είπε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αντιπαράθεση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευση για το συνέδριο στην Εσθονία.
«Έπρεπε να εκπροσωπηθούμε στην Εσθονία χωρίς να συμφωνήσουμε με αυτά που λέγονται.
Και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσωπούμαστε συνεχώς σε διάφορες επιτροπές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεσμεύεσαι.
Και έπρεπε να εκπροσωπηθούμε γιατί η Εσθονία, η οποία ασκεί την προεδρία, προφανώς έχει κάποιες ευαισθησίες - έχουν περάσει από σοβιετικό κομμουνισμό και θέλουν να αναδείξουν ορισμένα πράγματα - επομένως δεν μπορούμε να αρνηθούμε τις ευαισθησίες τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να προσυπογράψουμε τις απόψεις τους.
Δεν δεσμευόμαστε, αλλά μία παρουσία σημαίνει καλή πολιτική διάθεση.
Μας ενδιαφέρουν οι ευαισθησίες των άλλων γιατί όταν θα ζητήσουμε 3-4 πράγματα που μας ενδιαφέρουν άμεσα, θα θέλαμε και την υποστήριξη της Εσθονίας, η οποία π.χ. είναι στο Eurogroup.
Μπορεί να έχουμε άλλα θέματα, εθνικού περιεχομένου.
Άρα θέλουμε την κατανόησή τους για τα δικά μας θέματα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δείχνουμε κατανόηση για τις ευαισθησίες τους, χωρίς να προσυπογράφουμε τις θέσεις τους» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης