Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η πορεία της χώρας δεν θα καθοριστεί από την αριστεία της διαπλοκής και του μίσους

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η πορεία της χώρας δεν θα καθοριστεί από την αριστεία της διαπλοκής και του μίσους
«Δεν πιστεύω ότι θα μας ζητηθούν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα», ανέφερε ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας
«Η πορεία της χώρας δεν θα καθοριστεί από την αριστεία της διαπλοκής και του μίσους», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, ο οποίος σημειώνει ότι»ήταν απολύτως σωστή και επιβεβλημένη η απουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Κοντονή από την εκδήλωση» στην Εσθονία.
Όπως αναφέρει,  «σε μια εποχή που τα ακροδεξιά κόμματα και οι νεοναζί εκμεταλλεύονται πανευρωπαϊκά τα αδιέξοδα των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οποιαδήποτε προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ιστορικά αναληθής και ιδιαιτέρως επικίνδυνη.
Μια τέτοια προσπάθεια αποτέλεσε και η ημερίδα που διοργάνωσε η εσθονική κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη κατά τρόπο πολιτικά μεροληπτικό και απαράδεκτο το εξάμηνο της εσθονικής προεδρίας.
 Ήταν απολύτως σωστή και επιβεβλημένη η απουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Κοντονή από την εκδήλωση αυτή.
Μόνο οκτώ χώρες από τις 27 συμμετείχαν με απουσία μάλιστα όλων των χωρών του πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η προσπάθεια του «ιστορικού αναθεωρητισμού» την οποία ξεκίνησαν Γερμανοί ιστορικοί τη δεκαετία του ’60 και τη συνέχισαν τα επόμενα χρόνια και άλλοι ιστορικοί, στόχο είχε να αμαυρώσει και εν τέλει να εξαφανίσει την ιστορική αλήθεια.
Η Σοβιετική Ένωση και ο λαός της συνέβαλαν καθοριστικά στην ήττα του ναζισμού.
Υπογραμμίζει δε, πως αδυνατεί να αντιληφθεί πιθανές επιπτώσεις από την απουσία της ελληνικής κυβέρνησης από μια επικίνδυνη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας.
Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή και του Ποταμιού, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «είναι θλιβερό να παρακολουθεί κάποιος την ηγεσία και τα στελέχη της θεωρητικά φιλελεύθερης παράταξης της χώρας να εκστομίζουν ανιστόρητες κορώνες».
Κατά τον ίδιο, «η ΝΔ μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια αυτοεγκλωβίστηκε επιλέγοντας μια έξαλλη αντιπολίτευση σε όλους τους τομείς, επιλέγει τον ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο της παραχάραξης της ιστορίας.
Από τον κ. Μητσοτάκη που δήλωσε σε ξένη εφημερίδα ότι η βία προέρχεται αποκλειστικά από ακροαριστερή μήτρα, μέχρι την κα Γιαννάκου που απεφάνθη στα όρια της πολιτικής μωρίας ότι ο ναζισμός έχει αριστερή προέλευση, η επίσημη γραμμή της ΝΔ αποδεικνύει ότι ο αμοραλισμός των ανθρώπων αυτών στο πάθος για την ανακατάληψη της εξουσίας δεν έχει όρια».
«Η πορεία της χώρας δεν θα καθοριστεί από την αριστεία της διαπλοκής και του μίσους»,  υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τον κ. Βενιζέλο, «θα ήθελα απλά να ευχηθώ στην καινούρια ηγεσία που πρόκειται να προκύψει στη ΔΗ.ΣΥ. καλά ξεμπερδέματα» συμπλήρωσε ο κ. Ρήγας.
Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας σημείωσε πως τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί υπεραποδίδουν στην επίτευξη των στόχων, όπως φαίνεται από την ομαλοποίηση μιας σειρά κρίσιμων οικονομικών μεγεθών.
Εκτίμησε δε, πως με δεδομένο «ότι έχουμε ήδη εισέλθει στη μεταβατική περίοδο από τη σταθεροποίηση στην ανάκαμψη της οικονομίας, δεν πιστεύω ούτε ότι θα χρειαστούν, ούτε ότι θα μας ζητηθούν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα».
Σε ερώτηση φια το αν η κυβέρνηση πρέπει να ακούει περισσότερο το κόμμα, απάντησε ότι «το ζήτημα δεν είναι να ακούει η κυβέρνηση το κόμμα περισσότερο ή λιγότερο, αλλά τόσο η κυβέρνηση όσο και το κόμμα να λειτουργούν συντονισμένα, υπηρετώντας ένα κοινά αποφασισμένο συλλογικό σχέδιο».
Όπως ανέφερε, περιθώρια βελτίωσης πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν και επανέλαβε πως «το επίδικο είναι η πιο εντατική και συντονισμένη προσπάθεια, αν δεν είμαστε αποτελεσματικοί σε αυτό η συζήτηση περί προσώπων αποκτά δευτερεύουσα σημασία».
Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν βουλευτές , κυρίως από μονοεδρικές να ετοιμάζονται να μετακομίσουν εκλογικά στην Α΄ ή τη Β΄ Αθηνών, αφού χαρακτηρίζει ως πρώιμη την κουβέντα δύο χρόνια πριν τις εκλογές, σημειώνει πως πάγια άποψή του είναι ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύουμε ένα διαφορετικό αξιακό μοντέλο, στο οποίο σημασία δεν έχουν πρωτίστως τα πρόσωπα, πολύ δε περισσότερο τα αξιώματα.
Πιστεύω λοιπόν, ότι, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες βουλευτές -τους οποίους τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπούμε τίμησαν στις τελευταίες εκλογές με την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους- οφείλουν να ξαναθέσουν τον εαυτό τους στη λαϊκή κρίση στις εκλογικές Περιφέρειες που εξελέγησαν, είτε πρόκειται για μονοεδρικές είτε για πολυεδρικές».
Σε ερώτηση για τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, απάντησε ότι «οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποτελέσουν μια πολύ καλή ευκαιρία για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού σε επίπεδο δήμου και γειτονιάς και για τον επαναπροσδιορισμό των πολιτικών δυνάμεων στον άξονα πρόοδος-συντήρηση.
Θεωρώ λοιπόν ότι με αυτό το δεδομένο θα πρέπει να αναζητηθούν εγκαίρως οι κατάλληλες συμμαχίες και συγκλίσεις και με πρόσωπα εκτός του στενού κομματικού μας κύκλου, βάσει πάντα ειλικρίνειας και πολιτικών προγραμμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης