Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο ο Τσίπρας - Θα στείλει μήνυμα στους ξένους για επενδύσεις

Στην Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο ο Τσίπρας - Θα στείλει μήνυμα στους ξένους για επενδύσεις
Στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» προωθούνται επενδύσεις ύψους 300 εκατ. για την εγκατάσταση των νέων γραμμών παραγωγής για τους ράβδους καπνού IQOS που θα προσθέσουν 400 νέες θέσεις εργασίας
Με την επίσκεψή του σε μια από τις βιομηχανίες – σημαίες της χώρας, την «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής, σήμερα Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να στείλει ένα θετικό μήνυμα στην αγορά αλλά και στους υποψήφιους επενδυτές.
Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο Υπουργός Επικρατείας & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» προωθούνται επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση των νέων γραμμών παραγωγής για τους ράβδους καπνού IQOS που θα προσθέσουν 400 νέες θέσεις εργασίας στις ήδη 800 υπάρχουσες.
Με την ολοκλήρωσή της οι εξαγωγές της Παπαστράτος αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο από το 60% που είναι σήμερα. Παράλληλα εξασφαλίζει την απορρόφηση του 50% τουλάχιστον της ελληνικής παραγωγής καπνών ανατολικού τύπου από την Παπαστράτος για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2018 αναμένεται να γίνουν οι πρώτες εξαγωγές των νέων καπνικών προϊόντων από το εργοστάσιο της εταιρίας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο.
Οι νέες γραμμές παραγωγής  θα μπουν σε λειτουργία στις αρχές του 2018 θα συγκροτούν μια μονάδα, και η τρίτη κατά σειρά της Philip Morris International (σ.σ. μία επένδυση την οποία διεκδικούσαν και άλλες θυγατρικές ανά τον κόσμο ώστε να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους) και θα παραχθεί ό,τι πιο καινοτόμο έχει παρουσιαστεί στον κλάδο.

Καμπανάκι για τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο στα τσιγάρα

Ο Πρωθυπουργός επισκεπτόμενος την βιομηχανία «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» αναμένεται να ακούσει από πρώτο χέρι τα όσα συμβαίνουν στο πεδίο των εσόδων από τον ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνικών προιόντων.  Πιο συγκεκριμένα σε πτώση βρίσκονται τα έσοδα από τους φόρους στα καπνικά το πρώτο επτάμηνο του έτους.
Η άνοδος της φορολογίας έχει φέρει αντίστροφη κίνηση στις πωλήσεις με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται αυτό στα κρατικά έσοδα.
Συνολικά το πρώτο επτάμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία που την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιοποίησε το Υπ. Οικονομικών τα έσοδα από τους λοιπούς φόρους κατανάλωσης διαμορφώθηκαν στο επτάμηνο στα 4,543 δισ. ευρώ έναντι 4,717 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (μείωση 174 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στον καπνό εκτιμάται ότι το πρώτο πεντάμηνο του έτους απέδωσαν 847 εκατομμύρια ευρώ από 1,327 δισ. ευρώπου ήταν οι εισπράξεις το 2016 το αντίστοιχο διάστημα.
Δηλαδή καταγράφεται μείωση -36% και το ποσό να φτάνει στα 480 εκατομμύρια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης