Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση της ΛΑ.Ε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ – Λαφαζάνης: Όχι στο ξεπούλημά της

Συνάντηση της ΛΑ.Ε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ – Λαφαζάνης: Όχι στο ξεπούλημά της
Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ ενημέρωσε την ΛΑ.Ε για τις τραγικές εξελίξεις στην ΕΛΒΟ
«Όχι στο ξεπούλημα της ΕΛΒΟ και την χαριστική εκχώρησή της σε ιδιωτικά και μάλιστα ξένα συμφέροντα», είπε ο γραμματέα του Π.Σ  της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι η ΕΛΒΟ μπορεί και πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο και να ανασυγκροτηθεί και μαζί με την ΕΑΣ.
Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Θεόδωρο Αλιόγκα, το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Κυπαρίση, τον ταμία Μάριο Φελώνη και τα μέλη τους Δ.Σ. Σταύρο Ναθαναήλ και Κώστα Σιτέλα επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας και συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Π.Σ Παναγιώτη Λαφαζάνη και το μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε Γιάννη Δούκα.
Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ ενημέρωσε την ΛΑ.Ε για τις τραγικές εξελίξεις στην ΕΛΒΟ και εξέθεσε τις απόψεις της για μια θετική προοπτική της ΕΛΒΟ σε όφελος του εθνικού και λαϊκού συμφέροντος.
Ο Παν. Λαφαζάνης κατήγγειλε, εκ μέρους της ΛΑ.Ε, τις κυβερνητικές πρακτικές απαξίωσης της ΕΛΒΟ, που την οδηγούν, έναντι πινακίου φακής, στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, χωρίς προοπτική για την εταιρεία και τους εργαζόμενους και προς βλάβη της άμυνας της χώρας.
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι η ΕΛΒΟ είναι μια εταιρεία η οποία μπορεί να ανταποκριθεί σε κρίσιμες ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας και η οποία έχει διεθνείς πιστοποιήσεις για ό,τι κατασκευάζει ή επισκευάζει.
 «Και όμως, η κυβέρνηση, παρά τον άκαρπο διαγωνισμό ευτελούς εκποίησης της ΕΛΒΟ, σκοπεύει να προχωρήσει αδικαιολόγητα, απαράδεκτα και εγκληματικά σε απευθείας διαπραγμάτευση για την χαριστική εκχώρηση της εταιρείας σε ιδιωτικά συμφέροντα, πιθανότατα ξένα, προς ζημία του εθνικούς συμφέροντος και ειδικότερα την άμυνα της χώρας και αδιαφορώντας για τις θέσεις εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις»,μ ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.
Η Λαϊκή Ενότητα, τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, θεωρεί ότι η ΕΛΒΟ μπορεί και πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο και να ανασυγκροτηθεί και μαζί με την ΕΑΣ και την ΕΑΒ μπορούν να αποτελέσουν ένα ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας ικανό να εξυπηρετήσει σημαντικά τις αμυντικές ανάγκες της χώρας και να προσφέρει θετικότατες υπηρεσίες κατασκευής ή επισκευής οχημάτων (οχήματα πυροσβεστικής και άλλων δημόσιων υπηρεσιών και επιχειρήσεων).
 «Η χώρα έχει ανάγκη από μια τέτοια αναπτυξιακή προοπτική της ΕΛΒΟ η οποία αφενός θα βάλει φραγμό σε ιδιωτικά συμφέροντα και θα εγγυηθεί και θα πολλαπλασιάσει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, ενώ θα συμβάλει στην ασφάλεια, την άμυνα και την ανάπτυξη της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης