Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Η γ’ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – Να βγει η χώρα από την περιπέτεια

tags :
Ρήγας: Η γ’ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – Να βγει η χώρα από την περιπέτεια
Στη ΔΕΘ ο Τσίπρας θα κάνει απολογισμό και θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση πως η γ’ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου η χώρα να βγει από την περιπέτεια και με την κοινωνία όρθια διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας.
«Η γ' αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, υπάρχει εμπειρία σε εμάς και στους θεσμούς και κυρίως αυτή η εμπειρία δίνει το δικαίωμα της εμπέδωσης της εμπιστοσύνης, καθώς εμείς δε θέλουμε να κάνουμε κάτι άλλο, παρά αυτό που επιμόνως είχαμε διαμορφώσει, δηλαδή αυτά τα οποία συμφωνήθηκαν να ολοκληρωθούν και ταυτόχρονα να βγει η χώρα από την περιπέτεια και με την κοινωνία όρθια.
Μέσα από την υλοποίηση όσων έχουν προγραμματιστεί και με τη σταθεροποίηση της οικονομίας, θα υπάρχει εισόδημα, αλλά ταυτόχρονα η ανάπτυξη θα αποδίδεται στον κόσμο της εργασίας.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο εμείς μειώσαμε την ανεργία από το 27% στο 21% και αυτό είναι πολύ κρίσιμο σημείο.
Όσο θα μειώνεται η ανεργία -που σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει ανάπτυξη- τόσο αυτό θα αποδίδεται στην ελληνική κοινωνία» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ρήγας, ο οποίος απέρριψε τις αιτιάσεις της ΝΔ περί διορισμών στο Δημόσιο με στόχο τη δημιουργία κομματικού στρατού.
«Δεν υπάρχει κανένα διορισμός στο Δημόσιο.
Μόνιμη θέση διορισμού στο Δημόσιο δεν υπάρχει καμία.
Όλα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και αυτά που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός προχθές παρουσιάζοντας τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, όλα θα γίνουν μέσω του ΑΣΕΠ.
Αν μιλούν για στελέχη τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της κυβέρνησης, αυτό πρώτον είναι μειωμένο σε σχέση με αυτό που γινόταν την προηγούμενη περίοδο και δεύτερον όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό φεύγει αμέσως μετά, είτε φεύγει η κυβέρνηση, είτε οι υπουργοί» είπε ο κ.Ρήγας.
Ερωτηθείς σχετικά με τις ανακοινώσεις που προτίθεται να κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ο κ.Ρήγας είπε πως «θα κάνει τον απολογισμό και θα δώσει τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου», ενώ για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron είπε πως «προφανώς θα υπάρξουν οικονομικές συνεργασίες που όταν είναι έντιμες και σοβαρές μπορούν να προχωρήσουν»,.
«Ο κ. Macron και η Γαλλία μπορούν να παίξουν έναν ρόλο σημαντικό σήμερα και θα πρέπει να το κάνουν καθώς αυτή η στάση που διαμορφωνόταν του ακραίου νεοφιλευθερισμού, των δημοσιονομικών περιορισμών, του ελλείμματος Δημοκρατίας, μάλλον αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι δημιουργεί καταστροφική πορεία στην Ευρώπη» είπε ο κ.Ρήγας.
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς και τις απόψεις που διατυπώθηκαν με αφορμή την 43η επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Ρήγας διερωτήθηκε «εάν πολλά πράγματα, τα οποία περιγράφονταν τότε,είναι σήμερα συμβατά, με αυτά τα οποία προγραμματικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέει».
«Είναι συμβατά με αυτά τα οποία έκανε η περίοδος πρωθυπουργίας Σημίτη;
Εμείς λέμε ότι αυτή η περιπέτεια οφείλεται στην περίοδο Σημίτη.
Ήταν κομβικό σημείο αυτά που γίνανε εκείνη την περίοδο και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με την κατεστραμμένη οικονομία» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης