Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση γρήγορα χρειάζονται δύο - Αναγκαίο να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις

Σκουρλέτης: Για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση γρήγορα χρειάζονται δύο  - Αναγκαίο να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις
Το ΔΝΤ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του για το τι θέλει να κάνει με την γ’ αξιολόγηση είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση πως για να ολοκληρωθεί άμεσα και γρήγορα η αξιολόγηση χρειάζονται δύο και δεν αρκεί να το θέλει μόνο ο ένας διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι ακόμα το ΔΝΤ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θέλει να κάνει με την γ’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
«Μία αξιολόγηση για να τελειώσει γρήγορα θέλει δύο.
Δεν αρκεί να το θέλει μόνο η μία πλευρά.
Εμείς γνωρίζουμε το πως να πάμε, και το τι θέλουμε.
Θέλουμε να κλείσει το συντομότερο δυνατό και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ξέρουμε από την άλλη πλευρά υπάρχει και το μπλοκ των ευρωπαϊκών θεσμών, υπάρχει το ΔΝΤ το οποίο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σκουρλέτης.
«Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι είναι καλύτερο να συζητάς με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τελικά από πίσω τους έχουν κάποιες πολιτικές ηγεσίες και άρα υπάρχει η δυνατότητα, ως εταίροι μας άλλωστε, να συνεννοούμαστε σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, απ’ ότι να έχεις τους διαφόρους τεχνοκράτες του ΔΝΤ οι οποίοι διακατέχονται από μία άτεγκτη λογική που στις περισσότερες των περιπτώσεων ως συνταγή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τα πράγματα.
Αυτή είναι μία διαπίστωση διαχρονική.
Θα δούμε και τι άλλωστε σκοπεύει να κάνει και το ΔΝΤ» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί από την υπερβολική φορολόγηση των Ελλήνων και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα δημόσια έσοδα η αδυναμία πληρωμής των φόρων, ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι οφείλει η κυβέρνηση να ανησυχεί.
«Οφείλουμε να ανησυχούμε διότι είμαστε σε εκείνο το οριακό σημείο όπου οποιαδήποτε νέα φορολογική επιβάρυνση άμεση ή έμμεση των επιχειρήσεων ή των φυσικών προσώπων θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.
Καθώς γίνεται πραγματικότητα η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε το μείγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης, ιδιαίτερα, των μεσαίων στρωμάτων και των ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί τα μάλα.
Δεν μπορούμε να ξαναπάμε την επόμενη χρονιά ακριβώς κάτω από τις σημερινές συνθήκες.
Υπάρχει η ανάγκη να αλλάξει το μείγμα στην κατεύθυνση της φοροελάφρυνσης» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης