Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο για την γ’ αξιολόγηση η υπόθεση Γεωργίου

Κοντονής: Δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο για την γ’ αξιολόγηση η υπόθεση Γεωργίου
Κανένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να επιβάλλει να παρεμβαίνει η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη είπε ο κ.Κοντονής
Την θέση ότι δεν μπορεί να αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της γ’αξιολόγησης η υπόθεση Γεωργίου διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στέλιος Κοντονής.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς εάν ζητήθηκε από την Κομισιόν στην ελληνική πλευρά να παρέμβει ώστε να πιστοποιηθεί ότι δεν υπάρχει θέμα με τα στοιχεία της περιόδου εκείνης επομένως κακώς διώκεται ο κ. Γεωργίου, ο κ.Κοντονής υποστήριξε ότι «αυτό δεν μπορεί να είναι και δεν είναι προαπαιτούμενο για την γ’ αξιολόγηση».
«Δεν μπορεί να είναι γιατί κανένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να επιβάλει σε ένα άλλο κράτος, είτε μία ομάδα κρατών ή κράτος ξεχωριστά σε ένα άλλο κράτος, να παρεμβαίνει η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία, στη Δικαιοσύνη» είπε ο κ.Κοντονής, αναφέροντας ότι εκείνος ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει γίνει αποδέκτης καμίας τέτοιας πίεσης και καμίας τέτοιας συζήτησης.
«Αυτό θέλω να το διευκρινίσω.
Επομένως θέμα παρέμβασης στις ενέργειες της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία διερευνά μία συγκεκριμένη περίοδο και τις δράσεις συγκεκριμένων πολιτών, δεν μπορεί να υπάρξει.
Από τη στιγμή που μία υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη δεν μπορούν να τρέχουν παράλληλα άλλα πράγματα.
Η Δικαιοσύνη κυρίαρχα θα αποφασίσει για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι στη συμπεριφορά και στις ενέργειες ενός πολίτη» τόνισε ο κ.Κοντονής.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες στην τελευταία συνεδρίαση του Euro Working Group οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και να ενεργήσουν ώστε να μπει ένα τέλος στην υπόθεση Γεωργίου, η οποία φέρεται να διασυνδέθηκε με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της γ’ αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης