Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Όλα τα κράτη της ΕΕ είναι υπό εποπτεία – Κλειστές οι κάνουλες των ελληνικών δαπανών για δεκαετίες

Χρυσόγονος: Όλα τα κράτη της ΕΕ είναι υπό εποπτεία – Κλειστές οι κάνουλες των ελληνικών δαπανών για δεκαετίες
Η χώρα θα είναι για πολλά χρόνια υποχρεωμένη ανεξαρτήτως κυβέρνησης να τρέχει πρωτογενή πλεονάσματα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ βρίσκονται υπό μια μορφή εποπτείας διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος αναφερόμενος στις δηλώσεις του Επιτρόπου Pierre Moscovici, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα είναι σε μόνιμο καθεστώς επιτροπείας μέχρι να ξεπληρώσει το 75% των δανείων της.
«Όλες οι χώρες της ΕΕ κατ ουσίαν βρίσκονται υπό μια μορφή εποπτείας, διότι για όλες υπάρχουν και ισχύουν οι προβλέψεις της συνθήκης ,ειδικά για τις χώρες της Ευρωζώνης ισχύει ούτως ή άλλως μια ακόμη στενότερη εποπτεία» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Χρυσόγονος.
«Μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 και εφόσον πάνε όλα καλά και καταφέρουμε να ανακτήσουμε μια περιορισμένη στην αρχή και στη συνέχεια ευρύτερη πρόσβαση στις αγορές -πράγμα για το οποίο πρέπει να συντρέξουν και άλλοι παράγοντες όπως ελάφρυνση του χρέους απο εταίρους – εάν γίνουν όλα αυτά, θα σταματήσουμε να έχουμε την ασφυκτική εποπτεία που έχουμε αυτή τη στιγμή μέσω των επισκέψεων και της εθνικής ταπείνωσης που συνεπάγεται όλο αυτό» είπε ο κ.Χρυσόγονος, υπογραμμίζοντας πως «οι κάνουλες των ελληνικών δαπανών είναι αδύνατον να ανοίξουν όχι για τους επόμενους μήνες , για τις επόμενες δεκαετίες».
«Η χώρα θα είναι για πολλά χρόνια υποχρεωμένη ανεξαρτήτως ποιας κυβέρνησης θα είναι στην εξουσία να τρέχει πρωτογενή πλεονάσματα.
Μπορεί να μην είναι τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% , θα είναι χαμηλότερα» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος.
Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του κ. Γεωργίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «από πολιτική άποψη, ακόμα και εάν ο κ.Γεωργίου πράγματι υπερέβη τα όρια των αρμοδιοτήτων του, ως προς την τελική έγκριση του ελλείμματος ή δεν τα υπερέβη, αυτό δεν επηρέασε την ελληνική περιπέτεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης