Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στον Τσίπρα η επίσκεψη και η ομιλία Macron

Παπαδημούλης: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στον Τσίπρα η επίσκεψη και η ομιλία Macron
Οι ομιλίες Macron και Τσίπρα δίνουν ώθηση στις αναγκαίες αλλαγές και εκδημοκρατισμό της ΕΕ και της Ευρωζώνης είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι η επίσκεψη και οι τοποθετήσεις του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron αποτελούν μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την κυβέρνηση Τσίπρα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
«Ο Macron είπε τρία πράγματα και νομίζω ότι ήταν καλά για την Ελλάδα – κι όχι μόνο για τον Τσίπρα:
Πρώτον εφαρμόστε τα συμφωνημένα, δεύτερον ότι η Ευρώπη χρωστάει την ελάφρυνση του χρέους και αυτό πήγαινε προς το Βερολίνο και τρίτον προς το ΔΝΤ σταματήστε να βάζετε στο τραπέζι πράγματα πέραν των συμφωνημένων», ανέφερε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Παπαδημούλης.
«Οι ομιλίες και του Γάλλου Προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού δίνουν ώθηση και στις αναγκαίες αλλαγές και τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, ο οποίος είναι απαραίτητος, για να αποφύγουν τον κίνδυνο μίας διαλυτικής κρίσης.
Σε λίγες ημέρες έχουμε τις γερμανικές εκλογές και νομίζω ότι και οι δύο ηγέτες έστειλαν ένα σήμα στο Βερολίνο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να συνεχιστεί σαν ένα project, όπου συζητούν οι 28 και στο τέλος αποφασίζουν μόνοι τους οι Γερμανοί», είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τοποθέτηση Macron για το ΔΝΤ.
«Ο Γάλλος Πρόεδρος έστειλε ένα καθαρό μήνυμα, να σταματήσουν να βάζουν στο τραπέζι θέματα που είναι έξω από τα συμφωνημένα και ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η γ' αξιολόγηση.
Όλα αυτά βοηθούν την Ελλάδα κι είναι θετικά, αλλά να μην ξεχνάμε το "συν Αθηνά και χείρα κίνει".
Η ευθύνη για να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση και τα μνημόνια, για την ανάπτυξη της οικονομίας, των επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας, την καταπολέμηση των παθογενειών, που έφεραν τη χρεοκοπία και τα μνημόνια, είναι πρώτα από όλα ελληνική ευθύνη και γι' αυτό είναι πατριωτικό καθήκον το να δουλέψουμε εντατικά, αξιοποιώντας όλα αυτά τα θετικά μηνύματα και τις ευκαιρίες που μας δίδονται, έτσι ώστε να κλειδώσει αυτός ο εθνικός στόχος με επιτυχία» είπε ο κ.Παπαδημούλης.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως η τρίτη αξιολόγηση θα μπορούσε να κλείσει στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, «σε κάθε περίπτωση μέσα στο 2017 και η χθεσινή δήλωση Macron ωθεί και υποβοηθά προς αυτή την κατεύθυνση».
«Η εντολή του πρωθυπουργού προς όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς και η δουλειά του οικονομικού επιτελείου, που συντονίζει υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού αυτή την προσπάθεια, είναι η ελληνική κυβέρνηση να είναι επισπεύδουσα σε αυτόν τον σχεδιασμό για την έγκαιρη ολοκλήρωση, χωρίς καθυστερήσεις, της γ' αξιολόγησης, γιατί μας διδάσκει και η εμπειρία από τις δύο προηγούμενες αξιολογήσεις, που λέει ότι οι καθυστερήσεις που συχνά προκαλούνται και από εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ των δανειστών, δίνουν αρνητικές συνέπειες, πρώτον αβεβαιότητα στην οικονομία, που κάνει ζημιά και δεύτερον βάζουν στον πειρασμό κάποιους εκ μέρους των δανειστών να βάζουν στο τραπέζι θέματα πέρα από τα συμφωνημένα» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη στάση της ΝΔ.
«Ο κ. Μητσοτάκης επένδυσε πάρα πολλά στο "γιουρούσι" για την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, όμως μετά και τα αποτελέσματα της επίσκεψης Macron, πρέπει να αρχίσει να καταλαβαίνει πια ότι χρειάζεται να αναπροσαρμόσει την πολιτική του στρατηγική» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αναφορικά με την παρουσία του κ.Τσίπρα στη ΔΕΘ είπε ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό «όχι παροχολογίες αλλά έναν σοβαρό, τεκμηριωμένο, συγκροτημένο απολογισμό του τι έχουμε πετύχει στον χρόνο που μεσολάβησε και τι σχεδιάζουμε με τα επόμενα βήματα έτσι ώστε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε από τα μνημόνια και την άγρια επιτροπεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης