Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Κρίσιμος ο ρόλος του Macron στη σταθεροποίηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Μαντάς: Κρίσιμος ο ρόλος του Macron στη σταθεροποίηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Ο Macron θέλει να κατοχυρώσει και να επεκτείνει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα είπε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι ο ρόλος του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron είναι κρίσιμος για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.
«Ορισμένες αναφορές από τις ομιλίες του Macron έχουν ενδιαφέρον όχι μόνο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό.
Στην αντιφώνησή του στο Μέγαρο Μαξίμου είπε για το ΔΝΤ που θα πρέπει να σταματήσει πλέον τις παρεμβάσεις του γιατί εδώ είναι έδαφος ευρωπαϊκό.
Αργότερα για τα λάθη και τις αστοχίες της Ευρώπης ως προς την ελληνική κρίση στην οποία έδωσε διάσταση ευρωπαϊκή.
Μίλησε για την ευθύνη της Ευρώπης και της Γαλλίας ιδιαίτερα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Macron θέλει «την αλληλεγγύη και τη στήριξη που έδειξε η Γαλλία το προηγούμενο διάστημα προς την Ελλάδα να την κατοχυρώσει και να την επεκτείνει, στον κρίσιμο ρόλο που θέλει να παίξει η Γαλλία στην περίοδο σταθεροποίησης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».
«Για αυτό άλλωστε συνοδεύεται από δεκάδες επιχειρηματίες και παράγοντες της οικονομικής ζωής» είπε ο κ.Μαντάς, επισημαίνοντας την τοποθέτηση του Macron ότι σε λίγες εβδομάδες θα παρουσιάσει το όραμα του για την Ευρώπη.
«Μένει να δούμε προς ποια κατεύθυνση.
Ο κοινός τόπος ανάμεσα στην ομιλία του Macron και του Τσίπρα ήταν το στοιχείο της δημοκρατικής επανίδρυσης της Ευρώπης πάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η νέα Ευρώπη που έχουμε ανάγκη και για το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης και για την κοινωνική Ευρώπη.
Δεν είναι πλέον δυνατόν να ζει κανείς σε μία Ευρώπη χωρίς τις σημαντικές αλλαγές που χρειάζονται ώστε ο καθημερινός άνθρωπος, οι εργαζόμενοι, να αισθανθούν ότι συμμετέχουν στην ανάπτυξη, έχουν ρόλο συγκεκριμένο, με σεβασμό και ανάπτυξη των δικαιωμάτων του» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης