Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενεζουέλα: Διάλογο με την αντιπολίτευση αρχίζει ο Maduro ύστερα από 7 μήνες βίας και διαδηλώσεων

Βενεζουέλα: Διάλογο με την αντιπολίτευση αρχίζει ο Maduro ύστερα από 7 μήνες βίας και διαδηλώσεων
Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιχειρούν να διαπραγματευτούν
Την έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, N. Maduro, μια κίνηση που έρχεται ύστερα από 7 μήνες διαδηλώσεων, συγκρούσεων με την αστυνομία, επεισοδίων και γενικευμένων αναταραχών που είχαν ως κύριο αίτημα την απομάκρυνση του Maduro από την εξουσία.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων που κράτησαν από τον περασμένο Απρίλιο έως και τον Ιούλιο, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 125 ανθρώποι.
Οι επαφές μεταξύ του Maduro και της αντιπολίτευσης αναμένεται να αρχίσουν σήμερα στη Δομινικανή Δημοκρατία, κατόπιν των παρεμβάσεων του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Jose Luis Rodriguez Zapatero και του προέδρου της Δομινικανής Δημοκρατίας Danilo Medina.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές επιχειρούν να διαπραγματευτούν και να συνεννοηθούν μέσω του διαλόγου, καθώς αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει και τον Οκτώβριο του 2016, υπό την αιγίδα του Βατικανού και της Ένωσης των Χωρών της Νότιας Αμερικής (Unasur).
Όμως η αντιπολίτευση πάγωσε τις διαπραγματεύσεις τον Δεκέμβριο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αθετούσε τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και την αποφυλάκιση αντιφρονούντων.
Έκτοτε, οι δύο πλευρές έχουν υιοθετήσει θέσεις που μοιάζουν εντελώς ασυμβίβαστες.
Πάντως και οι σημερινές επαφές είναι άγνωστο που θα καταλήξουν.
Η αντιπολίτευση έστειλε το μήνυμα ότι αυτή η συνάντηση δεν συνιστά έναρξη διαπραγματεύσεων ούτε την έναρξη ενός επίσημου διαλόγου αλλά πρόκειται για μια διερευνητική συνάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης