Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου τρέχει να «μαζέψει» τους επενδυτές - Ο Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη της Task Force

Το Μαξίμου τρέχει να «μαζέψει» τους επενδυτές - Ο Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη της Task Force
Συνεδρίαση της Task Force για την προώθηση των επενδύσεων, υπό το βάρος των εξελίξεων με Eldorado Gold και Ελληνικό
Υπό το βάρος των αρνητικών εξελίξεων σχετικά με την επένδυση της Eldorado Gold αλλά και τα όσα διαδραματίζονται και σε άλλες μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό και τα αεροδρόμια στα οποία έχει επενδύσει η Fraport,  πραγματοποίησε την παρθενική της συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η συνεδρίαση διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη, καθώς και των Δ. Παπαμητρίου, Ε. Τσακαλώτου, Αλ. Φλαμπουράρη, Δ. Τζανακόπουλου, Αλ. Χαρίτση, Γ. Χουλιαράκη,  Στ. Πιτσιόρλα και Δ. Λιάκου ενώ στην ομάδα των κυβερνητικών στελεχών την συμμετέχουν επίσης οι Υπουργοί Γ. Σταθάκης και Χρ. Σπίρτζης. 
Είχε προηγηθεί χθες η διπλή ενημέρωση ελλήνων δημοσιογράφων αλλά και ξένων ανταποκριτών από τον υπουργός Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόιπουλο.

Υπό το βάρος και την πίεση των επικριτικών δημοσιευμάτων στον ελληνικό και ξένο τύπο η συνεδρίαση της task force των μεγάλων επενδύσεων στην οποία έχει τεθεί επικεφαλής ο Αλέξης Τσίπρας εξετάστηκαν:

1.       Η πορεία της επένδυσης της Total στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας μετά και τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
2.       Η πορεία της επένδυσης της Ferrovie στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  καθώς με την προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή της Σύμβασης στην Κέρκυρα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και αποφεύγεται ο κίνδυνος επιστροφών κρατικών ενισχύσεων ύψους 692 εκατομμύρια ευρώ.
3.       Η πορεία των διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους και την ELDORARO GOLD για το θέμα της σχετικής επένδυσης.
4.       Η πορεία των διοικητικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης