Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Θα επιστραφούν οι επιπλέον εισφορές σε 1 εκ. συνταξιούχους λόγω εσφαλμένης εφαρμογής νόμου

tags :
Πετρόπουλος: Θα επιστραφούν οι επιπλέον εισφορές σε 1 εκ. συνταξιούχους λόγω εσφαλμένης εφαρμογής νόμου
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν και τα ποσά που έχουν παρανόμως εισπραχθεί τα προηγούμενα χρόνια
Tην επιστροφή των επιπλέον ποσών που παρακρατήθηκαν από την εισφορά υπέρ ΕΟΠΠΥ εγγυήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία συνταξιούχων που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας.
Εδώ και χρόνια από 1/1/2012 έως και 30/6/2016, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον Νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους.
Με διάταξη του ν.4387/2016 (άρθρο 44) αποκαταστάθηκε ο τρόπος παρακράτησης της εισφοράς ασθενείας για το παραπάνω χρονικό διάστημα και ως βάση υπολογισμού της κράτησης προσδιορίστηκε το μεικτό ποσό της σύνταξης, αφού όμως αφαιρεθούν οι μνημονιακές περικοπές των νόμων 4024/2011, 4051/2011 και 4093/2012.
Οι συνταξιούχοι ωστόσο διεκδικούν και τα ποσά που έχουν παρανόμως εισπραχθεί τα προηγούμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τον κ.Πετρόπουλο, ο επανυπολογισμός της εισφοράς των συνταξιούχων υπέρ ασθενείας σε είδος θα αφορά συντάξεις με ημερομηνία έκδοσης έως και 30/6/2016.
 Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αφού επαληθεύσουν τα ποσοστά και τη βάση υπολογισμού, θα επιστρέψουν τη θετική διαφορά στους δικαιούχους- συνταξιούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης