Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Gentiloni στην Κέρκυρα – Στο επίκεντρο επενδύσεις, διμερείς σχέσεις και το μέλλον της Ευρωζώνης

Συνάντηση Τσίπρα – Gentiloni στην Κέρκυρα – Στο επίκεντρο επενδύσεις, διμερείς σχέσεις και το μέλλον της Ευρωζώνης
Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας
Οι επενδύσεις, το μέλλον της Ευρώπης και η νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Paolo Gentiloni στην Κέρκυρα.
Η συνάντηση αυτή, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί, γίνεται στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν μια σειρά από κρίσιμα θέματα.
Στο οικονομικό πεδίο στο επίκεντρο των δύο πρωθυπουργών θα βρεθούν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, οι ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα (όπως για παράδειγμα η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A), καθώς ΑΟΖ και ενεργειακά.
Επίσης θα συζητηθούν το μεταναστευτικό, τα Δυτικά Βαλκάνια , οι Ευρωτουρκικές σχέσεις καθώς και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Τρίτες χώρες.
Κυρίαρχο θέμα όμως θα είναι το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης με τους δύο πρωθυπουργούς να έχουν ως στόχο και σε συντονισμό με τη Γαλλία να ενισχύσουν την παρουσία των χωρών του Νότου στη συζήτηση για την επόμενη ημέρα της Ευρώπης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει κείμενο με προτάσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης στον Ιταλό ομόλογο του, ο οποίος ζητεί κοινή ευρωπαϊκή δράση για ανάπτυξη, επενδύσεις κι απασχόληση.
Οι δύο πρωθυπουργοί θα υιοθετήσουν Κοινή Δήλωση, με την οποία τίθενται οι βάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνοϊταλικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, ενώ θα γίνουν διμερείς συναντήσεις ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Υποδομών, Οικονομικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασφάλειας (σε επίπεδο υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων).
Επιπλέον, αναμένεται με το κλείσιμο των εργασιών της Διακυβερνητικής Συνόδου να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες στους τομείς των επενδύσεων (συμφωνία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A) ενώ θα υπογραφεί συμφωνία για ζητήματα πολιτισμού και μνημόνιο συνεργασίας για προώθηση αγροτικών προϊόντων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο χονδρεμπόριο
Σημειώνεται ότι κατόπιν της συνάντησης Τσίπρα - Gentiloni θα ακολουθήσει στις 12:10 κοινή συνέντευξη τύπου.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης