Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων – Δεν είναι εύκολο

Αχτσιόγλου: Κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων – Δεν είναι εύκολο
Υπάρχουν πολλά να γίνουν και ένα από αυτά είναι και ο πτωχευτικός κώδικας είπε η υπ. Εργασίας
Δύσκολη χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.
Το ερώτημα του βουλευτή του ΚΚΕ αφορούσε τις εξελίξεις στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» που ζήτησε να ενταχθεί στην πτωχευτική διαδικασία
Η υπουργός Εργασίας απέρριψε τις κατηγορίες ότι το υπουργείο Εργασίας, παίζει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους κατάστασης.
«Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, τον Αύγουστο, αμέσως έγιναν οι τριμερείς συναντήσεις και το υπουργείο πήρε θέση υπέρ της προστασίας των εργαζομένων.
Έθεσε συγκεκριμένα αιτήματα στην επιχείρηση, την πιέζει με όλα τα μέσα που διαθέτει και στο ίδιο επίπεδο λειτουργεί και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με διαρκείς ελέγχους, επιβολή προστίμων και διενέργεια εργατικών διαφορών» είπε η κα.Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε «να εξεταστεί κατά πόσον έχουν γίνει δόλιες ενέργειες των μετόχων και των εκδοτών για τη διαδικασία της πτώχευσης ή αν υπάρχει σαφής περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης».
«Δεν θα πρέπει να υποτιμούμε όλα όσα γίνονται αυτό το διάστημα, δεδομένων των περιοριστικών συνθηκών και της επιτροπείας και δεδομένης της διαφορετικής προσέγγισης που έχουν οι δανειστές για την αγορά εργασίας.
Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν.
Ο πτωχευτικός κώδικας είναι ένα από αυτά.
Θα προσπαθήσουμε να λειτουργούμε συνέχεια στην ίδια κατεύθυνση» είπε η κα.Αχτσιόγλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης