Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το πετρέλαιο στον Σαρωνικό «πνίγει» την κυβέρνηση - Θα αποδοθούν οι ευθύνες;

tags :
Το πετρέλαιο στον Σαρωνικό «πνίγει» την κυβέρνηση - Θα αποδοθούν οι ευθύνες;
Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με καταγγελίες για ολιγωρία στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης
Σε τεράστια οικολογική καταστροφή για τη θαλάσσια περιοχή και τις ακτές του Σαρωνικού εξελίσσεται το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με καταγγελίες για ολιγωρία στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, η οποία ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα και έφτασε μέχρι τη Βούλα!
Τα ερωτήματα που προκύπτουν για το οικολογικό έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κυριακή είναι πολλά και δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ευθύνες είναι υπαρκτές, το ζητούμενο ωστόσο είναι να αποδοθούν.
Ειδικοί εμπειρογνώμονες θα πρέπει να εξετάσουν εξονυχιστικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το πλοίο κρίθηκε αξιόπλοο, τους λόγους για τους οποίους το πλήρωμα ήταν ελλιπές, καθώς και τις ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας, των αρμόδιων υπηρεσιών και του υπουργείου Ναυτιλίας, για την τεράστια οικολογική καταστροφή που πλήττει τον Σαρωνικό.

Αποποιείται τις ευθύνες το υπουργείο Ναυτιλίας

Μετά τις τραγικές διαστάσεις που έλαβε η θαλάσσια ρύπανση, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κορουμπλής υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του υπουργείου και  αρκέστηκε να δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να ζητήσει ...συγνώμη, αν διαπιστωθεί καθυστέρηση.
Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, υποστήριξε ότι για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη σε έκταση ζημιά αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο.
Είχε προηγηθεί αλαλούμ σχετικά με τις δηλώσεις του περί παραίτησης.
Αρχικά δήλωσε ότι θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Στη συνέχεια  ωστόσο έσπευσε να τα μαζέψει, χαρακτηρίζοντάς τη δήλωση...λογοπαίγνιο.
Ωστόσο, στη συνέντευξη τύπου απέδωσε τα περί λογοπαίγνιου σε συνεργάτη του, χαρακτηρίζοντας την αναφορά αυτή άστοχη!
«Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε.
Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου.
Ο Π. Κουρουμπλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε 20-25 ημέρες, ενώ για τη στεγανοποίηση του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» ανέφερε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%.
Ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπλοιο είπε πως «όλα ελέγχονται».
Να σημειωθεί  πως ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε χθες ότι «το ΥΕΝ έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά» και ότι «έχει ελεγχθεί κατά 90 έως 95% η πετρελαιοκηλίδα», δήλωση η οποία ωστόσο διαψεύστηκε  από τη θαλάσσια ρύπανση η οποία επεκτάθηκε με ταχύτατους ρυθμούς.
Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, επέρριψε τις ευθύνες για την οικολογική καταστροφή στην ...κοινωνία, την παγκόσμια οικονομία και το λόμπι του πετρελαίου!

Σοβαρές καταγγελίες από την ΠΕΝΕΝ

Ενδεικτικά της σοβαρότητας της κατάστασης είναι τα στοιχεία που παραθέτει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).  
Το μικρό δεξαμενόπλοιο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» της Ναυτιλιακής εταιρίας του Θ. Κουντούρη, ήταν αγκυροβολημένο στο Βόρειο τμήμα του αγκυροβολίου Πειραιά και  απέπλευσε έμφορτο τις πρωινές ώρες της 10/9/2017 από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου (ΕΛΠΕ) μεταφέροντας 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.
Στο πλοίο φέρονται να επέβαιναν 2 μέλη του πληρώματος σε σύνολο 11, αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, στοιχείο το οποίο προκαλεί εύλογα ερωτήματα.
Οι δύο ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από ρυμουλκό που είχε προσεγγίσει την περιοχή βύθισης του πλοίου.
Σοβαρά ερωτηματικά γεννώνται, καθώς ενώ το πλοίο ήταν φορτωμένο και έπρεπε σε αυτό να υπάρχει πλήρης επάνδρωση του πληρώματος, αντίθετα έλειπαν 9 από τα 11 μέλη του πληρώματος!!
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών, το  πλοίο ήταν υπερήλικο, κατασκευής του 1972 και χωρητικότητας 3205 τόνων.
Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές και καταγγελίες, τις οποίες επικαλείται η ΠΕΝΕΝ, στο μηχανοστάσιο, εκεί όπου σημειώθηκε η εισροή υδάτων έφερε διάφορα πρόχειρα μπαλώματα με σκοπό να κλείσουν τις ανοιχτές τρύπες!!!
Επίσης η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σχετικά με την βύθιση του πλοίου έγινε μετά από 13 ώρες ενώ στην ίδια αυτή ανακοίνωση «όλως περιέργως εκείνο το οποίο βγάζει μάτι είναι η βεβιασμένη αναφορά ότι όλα τα πιστοποιητικά του πλοίου είχαν ελεγχθεί και βρέθηκαν εντάξει!!», όπως υπογραμμίζει η ΠΕΝΕΝ.
Η ΠΕΝΕΝ αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο, «σχετικά με τα αδιαμφισβήτητα προβλήματα που αφορούσαν την ασφάλεια του συγκεκριμένου πλοίου σε συνδυασμό με την πλήρη αποτυχία που σημειώθηκε στην μη επέκταση της πετρελαιοκηλίδας και της οικολογικής καταστροφής που συντελέστηκε δείχνουν για άλλη μια φορά πόσο μικρή σημασία δίνεται στην ασυδοσία των εφοπλιστών και μέσα από ανεπαρκείς και αναποτελεσματικούς ελέγχους διασφαλίζεται η χρησιμοποίηση πλοίων που αποτελούν κινητές οικολογικές βόμβες έτοιμες σε κάθε στιγμή να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή».
Ενδιαφέρον έχει και πρέπει να σημειωθεί, σημειώνει η ΠΕΝΕΝ, ότι τις ημέρες της βύθισης του πλοίου, ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρέμεινε ακλόνητος στο ταξίδι του στο Λονδίνο.

Μαρία Παπαδάτου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης