Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Το αφήγημα του κ. Τσίπρα κάθε μέρα καταρρέει

tags :
Σταϊκούρας: Το αφήγημα του κ. Τσίπρα κάθε μέρα καταρρέει
Οι αναγκαίες για την ανάταξη της οικονομίας δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώνονται 25% χαμηλότερα από το στόχο
Το αφήγημα του κ. Τσίπρα κάθε μέρα καταρρέει, υποστηρίζει με ανακοίνωση του ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κρατικού προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουάριος – Αύγουστος 2017.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Αρχικά, στο πεδίο της προσέλκυσης των επενδύσεων, στη συνέχεια στην δήθεν ευαισθησία στο περιβάλλον, σήμερα στην καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Οι κατασχέσεις ήδη σε 971.000 πολίτες αποτελούν τη “σανίδα σωτηρίας” των εσόδων, ώστε ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η μετάθεση της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, να μην υπάρξει σημαντική υστέρηση εσόδων.
Η εσωτερική στάση πληρωμών του Κράτους καλά κρατεί, σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις των νοσοκομείων, το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, τα επιδόματα πολυτέκνων.
Ενώ οι αναγκαίες για την ανάταξη της οικονομίας δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώνονται 25% χαμηλότερα από το στόχο.
Συμπέρασμα: Οι πρόσθετοι φόροι, η διόγκωση των κατασχέσεων, το “στέγνωμα” της αγοράς, η συρρίκνωση των δαπανών για επενδύσεις και ο περιορισμός των κοινωνικών δαπανών αποτελούν συνειδητές επιλογές του κ. Τσίπρα, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής με σταδιακή μείωση της φορολόγησης των πολιτών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία είναι επιβεβλημένες πολιτικές.
Πολιτικές, που η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης