Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Ο Κουρουμπλής έχει πολιτική και ηθική ευθύνη για το Σαρωνικό – Πρέπει να παραιτηθεί

Κουμουτσάκος: Ο Κουρουμπλής έχει πολιτική και ηθική ευθύνη για το Σαρωνικό – Πρέπει να παραιτηθεί
Προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα για τη ρύπανση και για το πώς βυθίστηκε το πλοίο τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος
Την θέση ότι ο υπ. Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής φέρει πολιτική και ηθική ευθύνη για τη ρύπανση που προκλήθηκε στο Σαρωνικό μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στη Σαλαμίνα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος.
«Ο κ. Κουρουμπλής έχει πολιτική και ηθική ευθύνη, να παραιτηθεί.
Έχουμε δει τις τελευταίες μέρες μία κυβέρνηση, η οποία από μία δήθεν οικολογική ευαισθησία εμποδίζει μία επένδυση στις Σκουριές, εμποδίζει μία άλλη επένδυση στο Ελληνικό, αλλά όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα καταστρέφει και βυθίζει στην πετρελαιοκηλίδα τον Σαρωνικό.
Προσωπικά πιστεύω ότι το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης είχε χαθεί στα βοσκοτόπια της Ιθάκης του κ. Καλογρίτσα, ενώ το δήθεν οικολογικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης χάθηκε στον Σαρωνικό, πνίγηκε μέσα στο πετρέλαιο» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Κουμουτσάκος.
«Όσο προχωράει ο χρόνος, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και καθυστερήσεις και ολιγωρίες και πολύ σοβαρές παρατυπίες σε αυτή την υπόθεση» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας πως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κατάστασης, προκύπτουν μία σειρά από ερωτήματα.
«Πρώτα απ’ όλα πώς βυθίστηκε ένα πλοίο σε μπουνάτσα μέσα στο λιμάνι.
Δεύτερον, ποιος είχε κρίνει τυπικά ότι ήταν αξιόπλοο, όταν φαίνεται ότι πολύ γρήγορα η στεγανότητά του διαρρήχθηκε.
Γιατί άργησε τόσο πολύ να αντιδράσει η Πολιτεία.
Γιατί στο πρώτο στάδιο του μεγάλου οικολογικού δυστυχήματος είχαμε διαβεβαιώσεις από τον αρμόδιο υπουργό ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και ότι σε ένα ποσοστό πάνω από 90%, 95% είχε στεγανοποιηθεί το πλοίο, ενώ δε συνέβη αυτό» διερωτήθηκε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης