Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η χώρα χρειάζεται ένα επενδυτικό κύμα αλλά με συγκεκριμένους κανόνες

Χαρίτσης: Η χώρα χρειάζεται ένα επενδυτικό κύμα αλλά με συγκεκριμένους κανόνες
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις αλλά πρέπει να εξετάζεται η σκοπιμότητά τους 
Έχουμε πει ότι θέλουμε επενδύσεις, αλλά με βάση τους κανόνες και το Σύνταγμα της χώρας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό News247.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, για να προσθέσει ότι η σκοπιμότητά τους πρέπει να εξετάζεται τόσο ως προς το κατά πόσον δημιουργούν πλούτο για την Ελλάδα, όσο και ως προς το κατά πόσον δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
Πρόσθεσε ότι τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα πέρασε μεγάλη κρίση αποεπένδυσης, ενώ συμπλήρωσε ότι σήμερα χρειάζεται ένα επενδυτικό κύμα αλλά με συγκεκριμένους κανόνες.
Τόνισε ότι όσοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν θέλει επενδύσεις, δεν πατούν στην πραγματικότητα, γιατί τα δείγματα γραφής κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση και μάλιστα με επιτυχία.
Σημείωσε δε ότι στο πρώτο επτάμηνο του 2017, η αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων είναι μακράν μεγαλύτερη από όλα τα μνημονιακά χρόνια.
Για την Eldorado είπε ότι το υπουργείο είχε προγραμματίσει τις άδειες, εκφράζοντας την απορία του για τη χρονική στιγμή που η εταιρία εξέδωσε την ανακοίνωση για αναστολή των εργασιών της.
Πρόσθεσε ότι από τη χώρα μας απουσιάζει η κουλτούρα σχεδιασμού και προτεραιοτήτων.
«Έρχονται επενδυτές και μας ρωτάνε τι θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο, η κυβέρνηση σηματοδοτεί την στροφή σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που δίνει προτεραιότητα στην δευτερογενή παραγωγή.
Σημείωσε πως οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσει -όπως και οι «επιχειρήσεις ανάγκης» που ξεπήδησαν στα χρόνια της κρίσης όπως είπε- μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και η στήριξή τους ανήκει στις κυβερνητικές προτεραιότητες.
Ο κ. Χαρίτσης, είπε ότι σύντομα θα πάει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα απλοποιεί τις διαδικασίες αδειών για λειτουργία επιχειρήσεων, ενώ για την τρίτη αξιολόγηση είπε ότι η κυβέρνηση είναι «ρεαλιστικά αισιόδοξη» ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018 και η χώρα θα προχωρήσει χωρίς την αυστηρή επιτροπεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης