Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα περίπτερα της 82ης ΔΕΘ ο Μητσοτάκης - Συνομίλησε με εκθέτες και πολίτες

tags :
Στα περίπτερα της 82ης ΔΕΘ ο Μητσοτάκης - Συνομίλησε με εκθέτες και πολίτες
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, επισκέφτηκε περίπτερα της 82ης ΔΕΘ
(upd3) Περίπτερα της 82ης Δ.Ε.Θ. επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος και συνομίλησε με εκθέτες και πολίτες.
Ξεκινώντας την επίσκεψή του στον προαύλιο χώρο της Έκθεσης, ο κ. Μητσοτάκης είδε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που θα συμμετάσχουν στο φετινό ράλι της Δ.ΕΘ., το οποίο συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και δήλωσε  μεταξύ άλλων,
 «με βάση τα στοιχεία τα οποία έχω δει, πράγματι, είναι η πιο επιτυχημένη Έκθεση, εδώ και πολλά χρόνια.
 Και χαίρομαι που η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρίσκει, και πάλι, την θέση της ως μια Έκθεση, η οποία προάγει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τον εξαγωγικό προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας.
Αυτά είναι χαρακτηριστικά τα οποία και εμείς πρέπει να αναδείξουμε.
Και χαίρομαι πολύ, διότι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει βάλει τις ίδιες προτεραιότητες, τις οποίες έχουμε και εμείς συνολικά για τη χώρα και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την οικονομική ανάπτυξη».
Ανέφερε ότι το βράδυ, θα παρουσιάσει, σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση, το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
 «Η Βόρεια Ελλάδα, όμως, η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος θα παίξουν – και παίζουν – έναν κεντρικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Μια Βόρεια Ελλάδα, η οποία πρέπει να είναι κέντρο εξαγωγικής βιομηχανίας και  μεταποίησης.
Μια Βόρεια Ελλάδα, η οποία πρέπει να προσελκύει τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.
Μια Βόρεια Ελλάδα, η οποία πρέπει να επενδύει στην ποιοτική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα.
Και μια Βόρεια Ελλάδα, όπως συζητήσαμε και χθες, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να είναι ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης καινοτομίας και εσωστρέφειας.
Όλα αυτά συνθέτουν ένα συνεκτικό σχέδιο για το πώς εμείς, αλλά και εσείς, αντιλαμβανόμαστε την πορεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά», υπογράμμισε.  
Ακολούθως, κατευθύνθηκε στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου εκεί παρακολούθησε επίδειξη για την οδική ασφάλεια, με την οποία η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις συνέπειες των τροχαίων δυστυχημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν λάβει πρωτοβουλίες για την οδική ασφάλεια και έχουν καταθέσει δέσμη συγκεκριμένων μέτρων.
Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είδε έκθεμα μη επανδρωμένου αεροπλάνου και ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.
Στη συνέχεια, ο αστυνομικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ακόμη, παρακολούθησε επίδειξη από καταδρομείς, οι οποίοι πραγματοποίησαν εντυπωσιακή κάθοδο από τον πύργο της Δ.Ε.Θ.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συμμετοχή για τον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε και συνομίλησε με φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στη μπουτίκ της ομάδας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετέβη στο περίπτερο της Κίνας – χώρα η οποία είναι τιμώμενη στην 82η Δ.Ε.Θ. – όπου τον υποδέχθηκε ο Πρέσβης της Κίνας κ. Zou Xiaoli.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «
«επισκέπτομαι, σήμερα, το περίπτερο της Κίνας για να δω από κοντά εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.
 Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα υπάρχει μια απευθείας πτήση από την Αθήνα για Πεκίνο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
 Κάτι για το οποίο δουλέψαμε πολύ για να πετύχουμε.
Αναμένουμε πολλούς περισσότερους Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα.
Αναμένουμε πολλές περισσότερες  επενδύσεις από κινεζικές εταιρίες, ειδικά στις υποδομές.
Η Κίνα έχει γίνει ηγέτης σε πολλά τεχνολογικά πεδία, πολλά εκ των οποίων είναι σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης που οραματιζόμαστε.
Οπότε, και πάλι, ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη φιλοξενία σας στο κινεζικό περίπτερο. Ανυπομονώ να συζητήσω κοινές ευκαιρίες που μας αφορούν».  
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, περιηγήθηκε στο χώρο του περιπτέρου, στο οποίο μετέχουν, μεταξύ άλλων, εταιρίες του χώρου της υψηλής τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της ναυτιλίας, των αεροπορικών εταιριών και του χρηματοοικονομικού τομέα.
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το περίπτερο «κέντρο σκύλων οδηγών Ελλάδας», όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες των σκύλων οδηγών τυφλών.
Ολοκληρώνοντας της επίσκεψή του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετέβη στο περίπτερο των Πανεπιστημίων, όπου εκεί είχε την ευκαιρία να δει εκθέματα όπως ρομποτικής, αεροναυπηγικής και καινοτομίας, ενώ συνομίλησε και με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων.


Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Περίπτερα της 82ης ΔΕΘ, με πρώτο αυτό της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος είχε σύντομη συζήτηση που είχε με τον περιφερειάρχη Απ. Τζτιζικώστα και τον πρόεδρο της ΔΕΘ – HELEXPO, Τ. Τζήκα, τον οποίο και συνεχάρη για τη διοργάνωση της ΔΕΘ λέγοντας ότι η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της και τον προσανατολισμό της στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.
Ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει η Βόρεια Ελλάδα κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων και πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού και άλλων τομέων της οικονομίας , ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή οι στόχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι στόχοι και της Νέας Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει συγκροτημένο σχέδιο και είναι η πρώτη πανελλαδικά στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το περίπτερο του ΠΑΟΚ και ευχήθηκε "καλή πορεία".
Μάλιστα, είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με εκπροσώπους των συνδέσμων του ΠΑΟΚ παρουσία του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θ. Ζαγοράκη, του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Β. Κικίλια,  του πρώην υπουργού, Γ. Ορφανού και του βουλευτή, Στ. Καλαφάτη.
Ακόμη, επισκέφτηκε το περίπτερο της Κίνας, που είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ότι «αναμένουμε πολλούς περισσότερους Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα, αναμένουμε πολλές περισσότερες επενδύσεις από κινεζικές εταιρίες ειδικά στις υποδομές».
Ο ίδιος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι από το τέλος του Σεπτεμβρίου θα υπάρχει απευθείας αεροπορική πτήση στη γραμμή Αθήνα - Πεκίνο και σημείωσε ότι «η Κίνα έχει γίνει ηγέτης σε πολλά τεχνολογικά πεδία αρκετά εκ των οποίων είναι σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης που οραματιζόμαστε».
Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο περίπτερο συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Π.Ε. του κόμματος,  Λ. Αυγενάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλια, τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τ. Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη.
Επίσης, ξεναγήθηκε στα περίπτερα της COSCO, όπου του χάρισαν ένα πάντα-κούκλα, σε περίπτερα μεγάλων εταιριών υψηλής τεχνολογίας, όπου είδε τα επιτεύγματα τους και του χάρισαν αναμνηστικά δώρα, στο περίπτερο της Αστυνομίας ζήτησε να μάθει για τα δύο drones που παρουσιάζονται, ένα ηλεκτροκίνητο και ένα μηχανοκίνητο.
«Η ασφάλεια και η τάξη είναι προϋπόθεση ευημερίας και ελευθερίας», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στο βιβλίο επισκεπτών του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου και συνομίλησε με στελέχη της ΕΛΑΣ και απλούς αστυνομικούς και έδειξε ενδιαφέρον για θέματα οδικής ασφάλειας.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το περίπτερο "Εκπαίδευση-Ερευνα-Καινοτομία" και ξεναγήθηκε στα περίπτερα των Πανεπιστημίων Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας, στο σταντ των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ έκανε το τεστ αντανακλαστικών στο μηχάνημα μέτρησης αντανακλαστικών και μάλιστα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μηχανήματος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολύ καλό σκορ, πάνω από τον μέσο όρο για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει, και μεγαλύτερο από του αντιπροέδρου της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, που έκανε χθες το ίδιο τεστ.
Πάντως, την προσοχή του κ. Μητσοτάκη τράβηξαν η Ομάδα Αεροναυτικής, η Ομάδα Ρομποτικής και η Ομάδα Ηλεκτροκίνητου Αυτοκινήτου του ΑΠΘ.
Σημειώνεται ότι πριν μπει στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε μια ομάδα παιδιών που παίζουν χάντμπολ στη ΧΑΝΘ και εκπρόσωποι του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) του έδωσαν ένα λεύκωμα για τα 50 χρόνια που συμπληρώνει το Ράλι της ΔΕΘ.



(Πρώτη ενημέρωση 11:51, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης