Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η τοπική αυτοδιοίκηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της χώρας

Σκουρλέτης: Η τοπική αυτοδιοίκηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της χώρας
Η τοπική αυτοδιοίκηση θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της χώρας
«Σε μία Ελλάδα που η πορεία της συνεχώς και καλυτερεύει, η τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις κοινωνίες, και για αυτό τον λόγο αυτό η πολιτεία οφείλει να ενδυναμώσει, να ενισχύσει και να στηρίξει όχι μόνο το ρόλο της αλλά και της προοπτικές της», σημείωσε σήμερα (16/9) ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντησή του με τον δήμαρχο Ρεθύμνου παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.
Η τοπική αυτοδιοίκηση, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της χώρας, με τους αιρετούς και τις γνώσεις τους να βοηθούν στις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας από κοινού με την κυβέρνηση τον νέο «Καλλικράτη».
Ο κ. Σκουρλέτης άκουσε έναν έναν τούς πέντε δημάρχους, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η μη επίλυση τους δυσχεραίνει το έργο τους, αλλά και την αποτελεσματικότητα τους σχετικά με το έργο που πρέπει να παραχθεί προς όφελος των πολιτών.
Κύριο σημείο συμφωνίας όλων ήταν το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, αλλά και της χρηματοδότησης των έργων που λόγω της καθυστέρησης από πλευράς ΕΣΠΑ αλλά και της γραφειοκρατίας, υπάρχει δυσπραγία και τεράστιος χρόνος ολοκλήρωσης για κάθε βήμα του έργου ξεχωριστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης