Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Το νέο προοδευτικό Κίνημα θα αμφισβητήσει την εξουσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Θεοδωράκης: Το νέο προοδευτικό Κίνημα θα αμφισβητήσει την εξουσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς
«Θέλουμε να ψηφίσουν όλοι αυτοί που προσπαθούνε συνεχώς να βελτιώσουν τη ζωή τους.
Να ψηφίσουν οι απογοητευμένοι από τα κόμματα. Να ψηφίσουν και αυτοί που φλερτάρουν με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί νόμιζαν ότι δεν έχουν άλλη λύση», υπογραμμίζει ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Στ. Θεοδωράκης.  
«Αλίμονο, αν αρκεστούμε στους κομματικούς. Θέλουμε στις κάλπες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Αυτοί θα ξανακάνουν την παράταξη μεγάλη και όχι τα κομματικά κουκιά» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι η ταυτότητα του νέου φορέα, όπως και το όνομα, «θα καθορισθεί εν πολλοίς από τον νικητή των εκλογών».
«Αν κερδίσει η κυρία Γεννηματά μπορεί να το πει «Δυνατός ήλιος». Αν κερδίσω εγώ μπορεί να το πω «Αχελώο». Αν κερδίσει ο Γιώργος να το πει «Ωραία Αθήνα».
Αν κερδίσει ο Νίκος «Νέο ΠΑΣΟΚ».
Αν κερδίσει ο Γιάννης «Μεγάλος Μωριάς». Αστειεύομαι βέβαια, αλλά θέλω να σας δείξω ότι όλα είναι ανοιχτά. Πάμε για έναν εντελώς νέο φορέα χωρίς καμία δέσμευση ούτε καν για το όνομα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία καθώς «η συμφωνία μας είναι ότι θα εξαντλήσουμε όλες τις τεχνικές δυνατότητες ώστε, να διεξαχθεί και ψηφοφορία εξ αποστάσεως».
Όπως επεσήμανε «Είναι δυνατόν να στερήσουμε την δυνατότητα στους Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης να ψηφίσουν;
Δίνουμε μάχη στη Βουλή για να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Συγκρούστηκα σκληρά με τον κ.Τσίπρα που δεν ήθελε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα πανεπιστήμια και τώρα που είναι στα δικά μου χέρια θα σφυρίζω αδιάφορα;»
Ως προς τις δικές του προτεραιότητες για το νέο προοδευτικό Κίνημα υπογράμμισε ότι τις έχει ήδη παρουσιάσει στη μεγάλη συγκέντρωση στο Γκάζι την περασμένη Κυριακή, ενώ σημείωσε ότι περιμένει και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι να κάνουν το ίδιο. Όπως είπε: «δεν κάνουμε καλλιστεία.
Η πολιτική αντιπαράθεση θα οδηγήσει τους ψηφοφόρους στον έναν ή τον άλλον υποψήφιο».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης τοποθετήθηκε και στο θέμα των συνεργασιών λέγοντας ότι ο νέος φορέας «δεν θα είναι "κομπάρσος" κανενός, ενώ σημείωσε ότι: «εγώ κατεβαίνω για να αμφισβητήσω την εξουσία του κ.Τσίπρα και μετά από τρία χρόνια ταχύρρυθμα σκληρά μαθήματα πολιτικής, ξέρω πως να το κάνω».
Απαντώντας σε ερώτηση για την επόμενη μέρα, μετά την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα, ανέφερε ότι είναι επιτακτικό η συζήτηση μετά τις εκλογές να περάσει από τους αρχηγούς στην παράταξη.
«Και υπάρχει τρόπος.
Σεβασμός στις αξίες - του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ, των Κινήσεων Πολιτών, των Μεταρρυθμιστών, των Οικολόγων, του Ποταμιού - αλλά όχι μια συνομοσπονδία ηγετών.
 Ζωηρό, σύγχρονο κόμμα με σεβασμό στη διαφορετική άποψη αλλά και δυνατό τιμόνι» επεσήμανε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε και τη δική του «τολμηρή» πρόταση για τον τρόπο που πρέπει να χρηματοδοτείται ο νέος φορέας.
«Οι αρχηγοί να εγγυώνται με την προσωπική τους περιουσία τα οικονομικά των κομμάτων τους.
Να βρούμε το σημείο μηδέν και να το νομοθετήσουμε.
Δεν μπορούμε να έχουμε χρεοκοπημένα κόμματα και πλούσιους πολιτικούς.
Το Ποτάμι έχει πλεόνασμα.
Μικρό, αλλά έχει.
Αυτός είναι ο δρόμος.
Διαφάνεια, όχι πολλά γραφεία, όχι κομματικούς στρατούς, όχι σπατάλες. Νοικοκύρεμα, όπως κάνουν σε όλες τις υγιείς επιχειρήσεις».
Όσο για το κατά πόσον αυτή η ιστορία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου, επεσήμανε ότι υπάρχει μια περιέργεια καθώς όπου και αν πάει τον ρωτάνε για τις εξελίξεις στον χώρο, όμως ο ίδιος τους παρακινεί να γίνουν αυτοί το κέντρο της αλλαγής. «Τους μεταβιβάζω – και δεν κάνω πλάκα – την ευθύνη.
Εγώ κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.
Σκέψου τώρα τι μπορείς να κάνεις και εσύ.
Δεν είναι άπειρος ο χρόνος και δεν πρέπει να αφήνουμε τις ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες.
Αυτά τους λέω και μοιάζει να πείθονται» ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης