Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Ατυχία ότι το ναυάγιο στη Σαλαμίνα έγινε ξημερώματα – Δεν μπορούσαν να κατέβουν οι δύτες

Κουρουμπλής: Ατυχία ότι το ναυάγιο στη Σαλαμίνα έγινε ξημερώματα – Δεν μπορούσαν να κατέβουν οι δύτες
Η βελτίωση της εικόνας καθυστερεί γιατί δεν χρησιμοποιούμε ούτε ένα κιλό χημικών είπε ο κ.Κουρουμπλής
Για ατυχία όσον αφορά την ώρα του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στη Σαλαμίνα, από το οποίο προκλήθηκε η τεράστια οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κουρουμπλής είπε ότι η ατυχία ήταν ότι το ναυάγιο έγινε στις 2:30 τα ξημερώματα και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν οι δύτες και να παρέμβουν ώστε να σφραγιστεί το δεξαμενόπλοιο.
Όσον αφορά την εικόνα της ρύπανσης, ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε ότι «καθυστερεί η βελτίωση της εικόνας γιατί δεν χρησιμοποιούμε ούτε ένα κιλό χημικών, ως πράσινη απορρύπανση».
«Με χημικά μέσα θα τα είχαμε διαλύσει όλα και θα φαίνονταν καθαρά» είπε ο κ.Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί ελέγχου για τις συνθήκες του ναυαγίου.
Όσον αφορά στις αποζημιώσεις, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως το πλοίο είναι ασφαλισμένο προς τρίτους με 5,5 εκατ. και υπάρχει μια δικαστική διαδικασία που ακολουθείται.
Σημειώνεται πως σε σημερινές του δηλώσεις ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός υπογράμμισε πως μέσα στις επόμενες 20 με 30 ημέρες θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο μέρος των ακτών ενώ απέρριψε και αυτός τις κατηγορίες περί ολιγωρίας της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης