Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς για σκληρή δουλειά - Να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα έως τον Νοέμβριο

Μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς για σκληρή δουλειά -  Να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα έως τον Νοέμβριο
«Τα έσοδα πάνε καλά, γεγονός που θα μας επιτρέψει το τέςλος του έτους να αποδώσουμε κοινωνικό μέρισμα»
Μήνυμα στους υπουργούς της κυβέρνησής του να δουλέψουν με προσήλωση προς την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση έως τον Νοέμβριο του 20107, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.
«Οφείλουμε να δείξουμε αποφασιστικότητα ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η γ' αξιολόγηση.
Θα ήθελα από τη δική μας πλευρά έως το Νοέμβριο να έχουμε υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα παρά τις τεχνικές και πολιτικές δυσκολίες.
Να δουλέψουμε με προσήλωση προς αυτήν την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Η χώρα βαδίζει προς το τέλος μια δύσκολης περιόδου.
Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι απλά ημερολογιακό ορόσημο, είναι μια διαδικασία.
Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την έξοδο από την κρίση.
Θα απογοητεύσουμε τους καταστροφολόγους για την ελληνική οικονομία για μια ακόμα χρονιά.
Πέρσι μιλούσαν για ενεργοποίηση του κόφτη το 2017.
Αντί για νέα μέτρα το 2018, θα φέρουμε στο τέλος του 2017 κοινωνικό μέρισμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ασκώντας κριτική στην παρουσία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι χάνουν σε αξιοπιστία όσοι επιμένουν σε καταστροφολογία.
« Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα.
 Η χώρα επέστρεψε έστω και σε δοκιμαστικό επίπεδο με επιτυχία στις αγορές.
Η Ελλάδα περνά σε μια νέα εποχή.
Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 κατέγραψαν υψηλό δεκαετίας , το 2017 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Εργαζόμαστε ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτό το θετικό momentum που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία», τόνισε.
Αν είναι σε θέση η ΝΔ να φέρει μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα γιατί δεν το έκανε όταν κυβερνούσε, διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Το σημαντικό δεν είναι μόνο ότι πετύχαμε εφικτούς στόχους αλλά και ότι τους υλοποιούμε.
Καταφέραμε να έχουμε την εικόνα ως κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σκληρά αλλά εφαρμόζει αυτά που συμφωνεί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Όσο η κρίση περνάει, πέφτουν οι μάσκες και τα ιδεολογικά πρόσημα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε βαθιά αντικοινωνική και ελιτίστικη λογική τη ρητορική του Κ. Μητσοτάκη.
«Εμείς παλεύουμε με κάθε τρόπο απέναντι στις ανισότητες.
 Οι νεοφιλελεύθεροι τις θεωρούν νομοτέλεια», σημείωσε.
«Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, το Σεπτέμβρη του 2019, θα κριθούν όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κοινωνικό μέρισμα και φέτος

«Τα έσοδα πάνε καλά, γεγονός που θα μας επιτρέψει στο τέλος του έτους να αποδώσουμε κοινωνικό μέρισμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Θετική έκπληξη αποτελεί η πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ που εξασφαλίζει το σύστημα και το 2018 εις πείσμα διάφορων αδιόρθωτων που επιμένουν να καταστροφολογούν.
Θα τους απογοητεύουμε και φέτος όπως και πέρυσι.
Ας τους αφήσουμε ναν εκτίθενται να γεμίζουν τα εξάστηλά τους με πηχυαίους τίτλους για νέα μέτρα το 2018.
 Όπως πέρυσι μιλούσαν με βεβαιότητα για την ενεργοποίηση του κόφτη το 2016.
Όλα αυτά υπέρ μας λειτουργούν.
Διότι υπάρχει ένα όριο που όταν το ξεπεράσεις η προκατειλημμένη αντικυβερνητική προπαγάνδα της αντιπολίτευσης και των δήθεν έγκυρων ΜΜΕ γυρνά μπούμερανγκ και στο τέλος της ημέρας γυρνά υπέρ μας.
Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο δεν λέμε ότι τελείωσε η κρίση αλλά ότι βρισκόμαστε στο σημείο που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

"Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, δημιούργησε μια μεγάλη εστία ρύπανσης και ένα εύλογο αίσθημα ανησυχίας στους πολίτες της αττικής και όχι μόνο", είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο.
Σημείωσε ότι "η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ρύπανσης είναι μια δύσκολη υπόθεση που απαιτεί την άμεση κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων φορέων" και υπογράμμισε ότι ήδη έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα απορρυπαντικά μέσα και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες.
Σημείωσε ότι την κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλους, την ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία. Τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ουσία του προβλήματος, που δυστυχώς δεν εξαντλείται όταν το θέμα εξαντληθεί επικοινωνιακά και φύγουν οι κάμερες από τις ακτές. Τόνισε επίσης ότι η ακόμη μεγαλύτερη ουσία είναι ότι "χρειάζεται να προβληματιστούμε για τις βαθιές τομές που πρέπει να επιχειρήσουμε στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων αξιοπλοΐας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε αποτελεσματικότερα το μεγάλο πλούτο της πατρίδας μας που είναι το φυσικό και δη το θαλάσσιο περιβάλλον".
Σημείωσε ότι απορρύπανση δε χρειάζονται μόνο οι ακτές της Αττικής, αλλά και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου μεταφοράς και διακίνησης των υγρών καυσίμων στη θάλασσα.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι "αποφασίσαμε την ενίσχυση των προσπαθειών για τη ταχύτερη δυνατή απορρύπανση της θάλασσας και των ακτών τις οποίες επηρέασε η διαρροή" και υπογράμμισε ότι "στο θέμα αυτό δε θα ενεργήσουμε με γνώμονα τις πρόσκαιρες εντυπώσεις αλλά με γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης