Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Commonview: Κλείνει την ψαλίδα ο Τσίπρας – Στο 27% η ΝΔ έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Commonview: Κλείνει την ψαλίδα ο Τσίπρας – Στο 27% η ΝΔ έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ
Τρίτη η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7,2%, ακολουθεί με 7% η Χρυσή Αυγή και με 6,5% το ΚΚΕ
Ανατροπή των έως σήμερα δεδομένων και κλείσιμο της ψαλίδας στη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σκιαγραφεί δημοσκόπηση της εταιρείας Commonview, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του News 24/7.
Βάσει της έρευνας που έγινε από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου σε 1.450 άτομα, διαπιστώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να ανακτήσει σημαντικό από το χαμένο έδαφος.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν αύριο είχαμε εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 27% απαντά τη ΝΔ έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτη αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6,5%.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στο 2,2%, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ στο 1,5% όπως και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ στο 1,2% είναι η Ένωση Κεντρώων.


Στο ερώτημα ποιον από τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 32,1% αναφέρει τον Κ. Μητσοτάκη και το 29,2% τον Αλέξη Τσίπρα.
Κανέναν από τους δύο απαντά το 36,6%.
Σε ερώτηση για το εάν τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση το 67,9% λέει «μάλλον λάθος» έναντι 27,6% που απαντά σε «μάλλον σωστή» κατεύθυνση.



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των πολιτών υποστηρίζει πως μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα πάει καλύτερα σε ανεργία, εργασιακά και κοινωνικό κράτος έναντι μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, η οποία προηγείται στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στην προσέλκυση επενδύσεων, στα εθνικά θέματα, στην ανάπτυξη και στην προσέλκυση επενδύσεων.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η απάντηση των πολιτών στο ποιος μπορεί από τους δύο να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, με το 45% να απαντά κανείς από τους δύο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης