Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Απροκάλυπτα νεοφιλελεύθερος, σύμμαχος του ΔΝΤ ο Μητσοτάκης – Δεσμεύτηκε για νέο μνημόνιο

Σβίγκου: Απροκάλυπτα νεοφιλελεύθερος, σύμμαχος του ΔΝΤ ο Μητσοτάκης – Δεσμεύτηκε για νέο μνημόνιο
Ο Μητσοτάκης θέλει πλήρη αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού, θέλει να αποστερήσει από κάθε δημόσια στήριξη τα δημόσια αγαθά είπε η κα.Σβίγκου
Απροκάλυπτα νεοφιλελεύθερο και σύμμαχο του ΔΝΤ χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την ομιλία του στη ΔΕΘ η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
«Όταν αναφέρεσαι στις κοινωνικές ανισότητες και τις αντιμετωπίζεις ως φυσικές και όταν αντιμετωπίζεις τα δημόσια αγαθά ως εμπορεύματα που θα  πρέπει να παραχωρηθούν πάραυτα στους ιδιώτες, νομίζω δεν υπάρχει καλύτερος χαρακτηρισμός.
Και ειδικότερα αν δούμε τις αναφορές του και στην υγεία και στην παιδεία αλλά και στα εργασιακά, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο κ.Μητσοτάκης θέλει μια πλήρη αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και τα θέλει να αποστερήσει από κάθε δημόσια στήριξη τα δημόσια αγαθά και από κάθε δημόσια χρηματοδότηση.
Την ίδια στιγμή, μίλησε για επενδύσεις με πλήρη αδιαφορία και εχθρότητα τόσο στα εργασιακά δικαιώματα όσο και στην τήρηση της νομοθεσίας.
Έφτασε μάλιστα να υπόσχεται ένα πλαίσιο για τις επιχειρήσεις όπου δεν θα υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες και νομοθεσίες, με προφανή του στόχευση να αναφερθεί βέβαια στις Σκουριές και στην αναγκαιότητα που υπάρχει από την κυβέρνηση να βάλει ένα πλαίσιο για τις επενδύσεις.
Αλλά αν κάποιος θεωρήσει ότι όλα αυτά είναι αναμενόμενα από τον αρχηγό της ΝΔ, αυτό που δεν ήταν τόσο αναμενόμενο είναι η δέσμευσή του για νέο μνημόνιο.
Μίλησε για μεταρρυθμίσεις μετά το 2018, χωρίς να τις κατονομάζει, τη στιγμή που όλη η ευρωπαϊκή κοινότητα και όλος ο διεθνής τύπος αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα για έξοδο από το πρόγραμμα το 2018.
Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι είναι πρόθυμος συνεχιστής νέων δεσμεύσεων και νέων προγραμμάτων, θέλοντας ενδεχομένως να κλείσει το μάτι σε ακραίες φωνές του ΔΝΤ εν όψει της αξιολόγησης που αρχίζει» είπε μιλώντας στο Κόκκινο η κα.Σβίγκου.
Ερωτηθείσα για το εάν ο κ.Μητσοτάκης κάλυψε τον Άδωνι Γεωργιάδη για την πολιτική συμπεριφορά του η κα.Σβίγκου είπε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «όχι μόνο δεν κράτησε αποστάσεις, όχι απλώς έδωσε κάλυψη, αλλά στην ουσία είπε, «μην τον χτυπάτε, ο κ. Γεωργιάδης είμαι εγώ».
«Ο κ. Γεωργιάδης είναι δική του επιλογή, όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης.
Μάλιστα οι ακραίες απόψεις του κ. Γεωργιάδη θεώρησε ότι αφορούν στο ύφος, δεν θεώρησε ότι υπάρχει κάποια άλλη ακρότητα, θέλοντας, νομίζω, να φιμώσει κάθε φωνή στο εσωτερικό της ΝΔ και σε δυνάμεις που θεωρούν τη συμπόρευση με την ακροδεξιά ιδεολογία ως ξένη προς το κόμμα του.
Άρα το επόμενο διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη αποθράσυνση του κ. Γεωργιάδη από τη στιγμή που χαίρει τέτοιας κάλυψης και τέτοιας στήριξης» υποστήριξε η κα.Σβίγκου, η οποία τόνισε ότι τώρα που ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες και οι παρεμβάσεις των Αλ. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, «έχει σημασία να δούμε και συγκριτικά τα δύο στρατηγικά σχέδια που παρουσιάστηκαν στην ελληνική κοινωνία».
«Από τη μία πλευρά ο κ. Τσίπρας μίλησε για την έξοδο από την κρίση με ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης, μείωση της ανεργίας και ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, θέλοντας να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των πολλών στην πιο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, αυτούς δηλαδή που εκπροσωπεί, όπως επίσης και εκείνους τους ακραίους κύκλους των δανειστών στους οποίους θέλει να εμφανιστεί ως εκείνος ο πρόθυμος πρωθυπουργός που θα εφαρμόσει τόσα και άλλα τόσα, όπως είχε πει και στο παρελθόν» τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης