Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για 95 προαπαιτούμενα - Εντολή Τσίπρα στο Eurogroup 6 Νοεμβρίου να έχουν κλείσει όλα

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για 95 προαπαιτούμενα - Εντολή Τσίπρα στο Eurogroup 6 Νοεμβρίου να έχουν κλείσει όλα
Λιάκος και Παπαγιαννάκος θα παρακολουθούν την υλοποίηση
Την «γνώριμη συνταγή» της καταιγίδας νομοσχεδίων με «αριστερό» και «προοδευτικό» πρόσημο ως «αντίβαρο» στο μπαράζ κύρωσης των προαπαιτούμενων θα χρησιμοποιήσει το Μέγαρα Μαξίμου επιχειρώντας να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τη διαπραγμάτευση και τα νέα σκληρά μέτρα.  
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού (18/9) Υπουργικού Συμβουλίου τόνιζε μεταξύ άλλων ότι η οδηγία του πρωθυπουργού ήταν απολύτως καθαρή και σαφής.
«Χρειάζεται οργάνωση και συντονισμός στη δουλειά μας ενόψει της τρίτης αξιολόγησης» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας με την ίδια πηγή να σημειώνει ότι πρέπει εβδομάδα την εβδομάδα να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με τα προαπαιτούμενα ώστε και τα 95 που υπολείπονται και αφορούν την τρέχουσα αξιολόγηση να έχουν ολοκληρωθεί έως το Eurogroup του Νοεμβρίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έθεσε αυστηρό χρονοδιάγραμμα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα μπουν συγκριμένοι στόχοι και πράξεις που θα υλοποιούνται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Αρμόδιοι για την τήρηση και την παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος εκτός από το Οικονομικό Επιτελείο θα είναι ο Υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος αλλά και ο Γενικός Γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης κ. Παπαγιαννάκος.
Οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο των υπουργών που πρέπει να υλοποιήσουν προαπαιτούμενα καθώς το Οικονομικό Επιτελείο θα δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης.
Όλα τα προαπαιτούμενα θα έρθουν με τη μορφή Προεδρικών διαταγμάτων ή Υπουργικών Αποφάσεων ώστε η κυβέρνηση να μη χάσει χρόνο.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «αφού τελειώσουμε διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει η συζήτηση για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό της μεταμνημονιακής περιόδου».
Στη συνεδρίαση έλαβαν το λόγο τόσο ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση με στόχοι να κατευνάσει τις εσωκομματικές και ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις στα σκληρά μέτρα που προβλέπονται από την αξιολόγηση φέρνει στην Βουλή τέσσερα νομοσχέδια τα οποία έλαβαν το πράσινο φώς στο χθεσινό (18/9) υπουργικό.
Πρόκειται για τα νομοσχέδια:
-Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις, -Κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής,
-Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις,
-Εναρμόνιση της νομοθεσίας και νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Ειδικά το τελευταίο νομοσχέδιο στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά του σκληρού κομματικού πύρινα που ζητά επίμονα «προοδευτικές» αποφάσεις όπως η δυνατότητα στους τρανσέξουλ αλλά και όσους αισθάνονται πιο κοντά στο αντίθετο φύλο από το βιολογικό τους δηλαδή από το φύλο που γεννήθηκαν να αλλάζουν το ονοματεπώνυμό τους στην ταυτότητα και δηλώνουν αυτό της αρεσκείας τους.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης