Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Κύρια προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα

Κατρούγκαλος: Κύρια προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα
Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο Concordia Summit 2017 που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ
Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του λαού στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας χθες (18/9/2017) στο Concordia Summit 2017, που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη (18-19 Σεπτεμβρίου 2017) με τη συμμετοχή διακεκριμένων παραγόντων της διεθνούς πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας.
«Προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας στις χώρες που εξέρχονται από βαθιές κρίσεις αποτελεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, όχι μόνο των επενδυτών στις οικονομικές προοπτικές, αλλά κυρίως του ίδιου του λαού στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος μίλησε στη θεματική ενότητα «Strategic Post-Conflict Investment from Colombia to Cyprus».
Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στις συναντήσεις διαπιστώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, δεδομένου του τέλους της πολιτικής αβεβαιότητας, της επιστροφής στην ανάπτυξη, της ίδρυσης αναπτυξιακής τράπεζας, της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και του νέου αναπτυξιακού νόμου που οροθετούν ένα νέο τοπίο, ιδιαίτερα ελκυστικό για τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης