Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βάκη: Δεν μπορεί η Eldorado να εκβιάζει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με ασπίδα τους εργαζόμενους

tags :
Βάκη: Δεν μπορεί η Eldorado να εκβιάζει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με ασπίδα τους εργαζόμενους
Η ΝΔ να μη λειτουργεί ως γραφείο δημόσιων σχέσεων και ως δικηγόρος της Eldorado είπε η κα.Βάκη
Την θέση ότι η Eldorado δεν μπορεί να εκβιάζει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση βάζοντας ως ασπίδα τους εργαζόμενους της διατύπωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία επιτέθηκε και στη ΝΔ για τη στάση της στο εν λόγω θέμα κατηγορώντας την ότι αποτελεί γραφείο δημόσιων σχέσεων της εταιρείας.
Σε δηλώσεις της στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» και κληθείσα να σχολιάσει το νέο «τελεσίγραφο» της Eldorado ότι εάν έως αύριο Πέμπτη 21/9 δεν πάρει την άδεια, θα κλείσει το έργο στις Σκουριές, η κα.Βάκη έκανε λόγο για μια «μια πολυεθνική εταιρεία, η οποία ασκεί κριτική σε υπουργούς, στον πρωθυπουργό, βάζει τελεσίγραφα, εκβιάζει».
«Η ΝΔ μη λειτουργεί ως γραφείο δημοσίων σχέσεων της εταιρείας και ως δικηγόρος της Eldorado, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά αντιπολιτεύεται τη ζωή και το οξυγόνο του ελληνικού λαού.
Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να ταυτίζεται με την επίθεση μια πολυεθνικής σε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας» είπε η κα.Βάκη, τονίζοντας ότι «το ΣτΕ είχε απορρίψει την πρόταση της εταιρείας για χρήση κυανίου στην παραγωγή χρυσού, η δε δεύτερη πρόταση της εταιρείας να χρησιμοποιεί μία άλλη μέθοδο -της ακαριαίας τήξης- είχε επιστραφεί εδώ και έναν χρόνο από το υπουργείο με τεχνικές παρατηρήσεις και αναμενόταν η επανυποβολή της, ενώ πριν από έναν μήνα είχε συμφωνηθεί να ολοκληρωθεί άμεσα η προσφυγή στη διαιτησία, στην οποία να ενταχθεί το θέμα των Σκουριών».
«Δεν μπορούμε στον βωμό μίας επένδυσης να θυσιάσουμε την κείμενη νομοθεσία.
Δε θέλουμε επενδύσεις οι οποίες να ισοδυναμούν με τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και την καταστροφή του περιβάλλοντος, θέλουμε επενδύσεις με κανόνες και όρους προστασίας του περιβάλλοντος, της φύσης, της ζωής και της αξιοπρέπειας της εργασίας» είπε η κα.Βάκη, τονίζοντας ότι «η Eldorado έχει αποσυρθεί, έχει αναστείλει τις εργασίες της στην Τουρκία, τη Βραζιλία, τη Ρουμανία».
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ρύπανσης στον Σαρωνικό, η κα. Βάκη σημείωσε πωςπρόκειται για ένα πολύ σοβαρό οικολογικό ατύχημα, επισημαίνοντας την ανάγκη «να λειτουργήσουμε συντονισμένα με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και να αποσοβηθούν οι επιπτώσεις του ατυχήματος, όσο το δυνατόν περισσότερο».
Ερωτηθείσα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης η κα.Βάκη είπε ότι η κυβέρνηση «καλείται να επιταχύνει όσο μπορεί την υλοποίηση 95 δράσεων και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα».
«Οι δράσεις αυτές, παρότι στην πλειοψηφία τους δεν απαιτούν νομοθέτηση, είναι διοικητικά περίπλοκες, είναι ευαίσθητες και στο πλαίσιο αυτό απαιτείται πολύ μεγάλος συντονισμός.
Τα καλά, όμως, δεδομένα είναι ότι σε αυτή τη γενική εικόνα των δυσκολιών υπάρχουν και θετικά στοιχεία, τα οποία είναι πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό ατού και αφορούν δύο δείκτες, της μείωσης ανεργίας και της αύξησης του ΑΕΠ» υποστήριξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης