Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμίνης: Χρειαζόμαστε γνήσια επανεκκίνηση, διεκδικούμε νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Καμίνης: Χρειαζόμαστε γνήσια επανεκκίνηση, διεκδικούμε νέο κοινωνικό συμβόλαιο
Αδιαπραγμάτευτος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας υπογραμμίζει ο κ.Καμίνης
Την θέση ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια γνήσια επανεκκίνηση, ότι είναι αδιαπραγμάτευτος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της και ότι μπορεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος διατυπώνει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέας της Κεντροαριστεράς, Γ. Καμίνης.
Ο κ.Καμίνης έδωσε στη δημοσιότητα το πολιτικό του σχέδιο για την προοδευτική δημοκρατική παράταξη και τις αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα.
Στο σχέδιο αυτό ο κ.Καμίνης υπογραμμίζει ότι η χώρα μπορεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να διαδραματίσει ξανά σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ενώ όσον αφορά την προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι ο κύριος πολιτικός της στόχος είναι να οδηγήσει το κομματικό σύστημα σε μια αντιστοίχιση με τα κοινωνικά αιτήματα της νέας εποχής μετακινώντας το από το σημερινό πολωτικό σχήμα που είναι συνέχεια του δημαγωγικού διλήμματος μνημόνιο-αντιμνημόνιο.
«Θέλω το νέο πολιτικό φορέα με ένα σαφές αξιακό πλαίσιο και θέτει ως κύριο συστατικό αυτού τη δημοκρατία σε όλες τις πτυχές της» αναφέρει ο κ.Καμίνης, υποστηρίζοντας πως πιστεύει σε ένα κόμμα αρχών και αξιών έναντι του αρχηγικού κόμματος.
«Τα μέλη του νέου κόμματος θα αποφασίζουν δημοκρατικά και θα συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς, ανισότητες ή σχέσεις εξάρτησης» επισημαίνει ο κ. Καμίνης, αναφέροντας ότι θα επενδύσει σε νέα πρόσωπα, χωρίς να αφορίζει το παλιό και με όρους διαγενεακά δίκαιους, κάνοντας τον διαχωρισμό μεταξύ όσων έχουν προσφέρει στη χώρα και όσων έχουν καταχρασθεί εξουσία για ίδιον όφελος.
«Χρειαζόμαστε μία γνήσια επανεκκίνηση.
Διεκδικούμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
Θέλουμε να ενώσουμε και να μεγαλώσουμε την παράταξη.
Στοχεύουμε στην επιστροφή της Πολιτικής - με το Πι κεφαλαίο» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ.Καμίνης, ο οποίος κάνει λόγο και για την ανοιχτή οικονομία, η οποία δεν θα είναι ούτε κρατικίστικη ούτε ασύδοτη, θα προτάσσει τον ρυθμιστικό και εποπτικό ρόλο του κράτους, θα στρέφεται κατά των ολιγοπωλίων και των σχέσεων εξάρτησης και θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης