Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η χειρότερη της μεταπολίτευσης η κυβέρνηση Τσίπρα - Χρειάζεται λαϊκή ετυμηγορία

Γεννηματά: Η χειρότερη της μεταπολίτευσης η κυβέρνηση Τσίπρα - Χρειάζεται λαϊκή ετυμηγορία
Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον τόπο υποστήριξε η κα.Γεννηματά
Ως τη χειρότερη της μεταπολίτευσης χαρακτήρισε τη σημερινή κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι χρειάζεται λαϊκή ετυμηγορία για να συνεχίσει ο τόπος δεδομένου ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
«Τα αποτελέσματα είναι δραματικά.
Χθες, μας είπε ο πρωθυπουργός ότι αυτά τα δυόμιση χρόνια που κυβερνά κολυμπά, λέει, στη θάλασσα με το κεφάλι έξω.
Εγώ του απαντώ ότι κολυμπά, γιατί απλά τα έκανε θάλασσα.
Και μάλιστα μία μαύρη θάλασσα από την οικολογική καταστροφή, για την οποία κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ο αρμόδιος υπουργός ήταν στο εξωτερικό και ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε έξι ημέρες μετά με αυτό το θέμα και προσπάθησαν, αντί να το λύσουν, να το υποβαθμίσουν και να το αντιμετωπίσουν με προπαγάνδα και από την άλλη μεριά, έχουν δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2060, έχουμε επιτροπεία στον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια, το οποίο είναι ενέχυρο, έχασε η οικονομία μας 86 δισ. και 15 δισ. νέα μέτρα λιτότητας έχουν υποστεί οι πολίτες.
Πολύ βαρύς ο λογαριασμός που έχει στείλει αυτή η κυβέρνηση» τόνισε μιλώντας στο Real Fm η κα.Γεννηματά.
«Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, είναι ανίκανοι, είναι ψεύτες, αποδεικνύονται αδίστακτοι, κάνουμε σκληρότατη αντιπολίτευση, έχουμε φέρει στο φως και αναδεικνύουμε όλα τα προβλήματα που δημιουργούν στον τόπο και από την άλλη πλευρά, έχουμε τη Νέα Δημοκρατία, που είναι ο παραδοσιακός πολιτικός μας αντίπαλος, γιατί για μας πάντα το δίλημμα θα είναι πρόοδος ή συντήρηση.
Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να εκφράσουμε, αποτελεσματικά για τη χώρα, τον προοδευτικό πόλο.
Και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε» υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι λαϊκή ετυμηγορία για να συνεχίσει ο τόπος.
«Αυτό που λέμε είναι ότι έπρεπε να είχαν φύγει μία ώρα αρχύτερα.
Εμείς ζητήσαμε την παραίτησή τους εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, όταν βλέπαμε πώς προχωρούσε η πρώτη αξιολόγηση και τότε ακόμα, υπήρχε περιθώριο να σχηματιστεί μία κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή για να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
Δεν μας άκουσε κανείς, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τον τόπο.
Αυτή τη στιγμή είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι χρειάζεται λαϊκή ετυμηγορία για να συνεχίσει ο τόπος» υπογράμμισε η κα.Γεννηματά.
Ερωτηθείσα για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές στην Κεντροαριστερά η κα.Γεννηματά υποστήριξε ότι δεν έχει καμία διαφορά με τον κ.Θεοδωράκη.
«Δεν υπάρχει καμία διαφορά με τον κ. Θεοδωράκη.
Δεν μας δόθηκαν εγγυήσεις.
Δύο εταιρείες αρνήθηκαν να το αναλάβουν για θέματα ασφάλειας και η τρίτη δεν έχει απαντήσει ακόμα, που εμένα μου δείχνει αυτή η καθυστέρηση ότι έχουν πρόβλημα.
Αν δεν είχαν, θα είχαν απαντήσει θετικά.
Αυτό, λοιπόν, που προέχει σήμερα είναι να εξασφαλίσουμε, τουλάχιστον, την on line διασύνδεση των καλπών και να έχουμε τη μεγαλύτερη μαζική συμμετοχή, να μπορέσει να ψηφίσει ο κόσμος, ο προοδευτικός, από όπου και αν βρίσκεται, και από το εξωτερικό.
Έχουμε ζητήσει να στηθούν κάλπες, on line διασυνδεδεμένες, στα προξενεία για να μπορέσουν οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν, να συμμετέχουν στη διαδικασία» είπε η κα.Γεννηματά, τονίζοντας ότι «αυτό που θέλουμε είναι μεγάλη συμμετοχή» στις εσωκομματικές εκλογές.
«Η μεγάλη συμμετοχή δίνει και μεγάλη δυναμική.
Και ενώνει όλους μας στην κοινή προσπάθεια, την επόμενη ημέρα.
Αυτή η διαδικασία θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και θα διαμορφώσει τις συνθήκες της πολιτικής ζωής για την επόμενη 20ετία» τόνισε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης