Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τον Σαρωνικό - «Δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα»

Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τον Σαρωνικό - «Δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα»
«Ένα πράγμα που έχω μάθει είναι πως δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητας»  είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  σημειώνοντας «μη ξεχνάτε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας έφυγε για το Λονδίνο μετά το ατύχημα»
Για πλήρη ανικανότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πηγαδάκι δημοσιογράφων στη Βουλή.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ερωτηθείς για το αν πίσω από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» και την περιβαλλοντική καταστροφή βλέπει ανικανότητα της κυβέρνησης ή μάχη συμφερόντων απάντησε με σκληρή γλώσσα.

«Ένα πράγμα που έχω μάθει είναι πως δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητας»  είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  σημειώνοντας «μη ξεχνάτε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας έφυγε για το Λονδίνο μετά το ατύχημα».
Συνεχίζοντας την συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο πρωθυπουργός τόσες ημέρες μετά  δεν έχει συγκαλέσει μια σύσκεψη με τους τρείς αρμόδιους υπουργούς, τον Υπουργό Ναυτιλίας, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τον Υπουργό, Αγροτικής Ανάπτυξης για να εξετάσουν πως θα αντιμετωπίσουν την κρίση» για να συμπληρώσει πως πλέον «υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες». «Όπου έχουν συμβεί τέτοιου είδους καταστροφές ο πρωθυπουργός της χώρας πηγαίνει επί τόπου βρίσκεται δίπλα και ενημερώνεται» συνέχισε ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας για να καταλήξει πως  «δεν έχουμε καν διεκδικήσει αποζημιώσεις και ενισχύσεις που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παράδειγμα για τους αλιείς». 
Μάλιστα όπως είπε «στην περίπτωση της περιβαλλοντικής καταστροφής του πλοίου «Prestige» στην Ισπανία η κυβέρνηση είχε πάρει ενισχύσεις μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή σε χρόνο ρεκόρ κι εμείς δεν έχουμε καταθέσει καν αίτημα στις αρμόδιες Ευρωπαϊκές αρχές».
«Φαίνεται πως θα κάνουμε εμείς τη δουλειά της κυβέρνησης» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι «επιπλέον δεν υπάρχει καμία ενημέρωση αλλά και έλεγχοι για τα αλιεύματα».  

Δημήτρης Αλειφερόπουλο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης