Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Επίτροπο Gabriel – Στο επίκεντρο η ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Επίτροπο Gabriel – Στο επίκεντρο η ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Τονίστηκε ο κίνδυνος που προκαλούν σήμερα τα fake news και ότι απαιτείται η οργανωμένη αντιμετώπισή τους
Η ασφάλεια στο διαδίκτυο ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2017, ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κα Mariya Gabriel.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, τόνισαν ότι απαιτείται η περαιτέρω ενίσχυση – τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε χρηματοδότηση – του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), με βάση το Ηράκλειο.
Η κυρία Gabriel ανέφερε ότι έχει καταθέσει πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 41 προσλήψεις και 12.000.000 ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση εντός τεσσάρων ετών, εκ των οποίων 5.000.000 ευρώ θα διατεθούν από την πρώτη χρονιά.
Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι είναι αναγκαία η διασφάλιση αυτών των σημαντικών πόρων, αλλά και των εξίσου σημαντικών θέσεων εργασίας για τη χώρα μας.
Επίσης, υπογράμμισαν τον κίνδυνο που αποτελούν, σήμερα, τα fake news και ότι απαιτείται η οργανωμένη αντιμετώπισή τους.
Μιλώντας για τη σημασία καταπολέμησης του φαινομένου, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι και τα fake polls έχουν κάνει, πλέον, αισθητή την παρουσία τους στη χώρα μας, καθώς συχνά μη εγγεγραμμένες εταιρείες «φαντάσματα», αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.
Επίσης, τέθηκε το θέμα της διδασκαλίας ψηφιακών δεξιοτήτων στα σχολεία.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη ένταξης των ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω της μετα-πανεπιστημιακής πιστοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης