Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσημη επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιο Όρος - Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2017

Επίσημη επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιο Όρος - Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2017
Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος αλλά την πρώτη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της χώρας
Επίσημη επίσκεψη στο Άγιο Όρος θα πραγματοποιήσει  -εκτός απροόπτου- ο πρωθυπουργός ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του έχει απευθύνει η Ιερά Κοινότητα της Αθωνικής Πολιτείας τον περασμένο Δεκέμβριο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες o πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την επίσημη επίσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.
Μάλιστα απέστειλε επιστολή προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στο Άγιο Όρος, μετά από πρόσκληση της Ι.Μ. Παντοκράτορος για τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας που ολοκληρώθηκε το 2017.
Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο όρος αλλά την πρώτη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της χώρας. 
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεταβεί στην Αθωνική Πολιτεία ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον Αύγουστο του 2014 όπου δεν είχε κρύψει τον ενθουσιασμό του και είχε ζητήσει να μείνει μόνος του για ένα τέταρτο με τη θαυματουργή εικόνα του Άξιον Εστί στον Ναό του Πρωτάτου.
Ωστόσο άριστα πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι το τελικό πρόγραμμα των Ιερών Μονών που θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός αναμένεται να «κλειδώσει» το αργότερο το Σαββατοκύριακο ενώ οι προετοιμασία της επίσκεψης γίνεται κάτω από άκρα μυστικότητα.
Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Άγιον Όρος για 1.5 ημέρα ενώ δεν αποκλείεται  ο Αλέξης Τσίπρας να συνδυάσει την επίσκεψη στο Άγιο Όρος με μια στάση στο πρωθυπουργικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης